Sharp voorziet keukenapparatuur van een hoger IQ tijdens IFA 2016

02 september 2016 2 Minuten 0 Reacties
sharp-love2cook-ifa

Sharp heeft tijdens de IFA in Berlijn enkele nieuwe producten aangekondigd voor in de keuken, die allemaal een unieke eigenschap hebben. Het gaat hier om een oven, afwasmachine, wasmachine en een koelkast, die allemaal in het huis van de toekomst passen.

Dit presenteert Sharp tijdens IFA 2016

Sharp heeft zijn eerste lijn met slimme producten voor in de keuken aangekondigd. De fabrikant heeft alle vier de keukenapparaten van een unieke eigenschap voorzien. Het gaat hier om een oven, afwasmachine, wasmachine en een koelkast, die zijn voorzien van wifi en net even wat verdergaan dan de gebruikers statistieken aanbieden via een meegeleverde app. Natuurlijk kun je wel basale acties uitvoeren, zoals iets aan- of uitzetten of een programma starten. Hieronder behandelen we de vier producten per stuk.

  • De Sharp Love2Cook Oven

Dit is een slimme oven met een ingebouwde assistent, die gebruikers toegang geeft tot meer dan 150 recepten. Ook stelt het kookstel je in staat om van een afstand te zien hoe warm het gerecht is, waardoor het eten niet snel meer aanbrandt. Dit apparaat zou ongeveer 650 euro moeten kosten.

  • Sharp Smart Dishwasher

Het meest opmerkelijke aan deze afwasmachine is dat de deur vanzelf opengaat wanneer het programma is voltooit. Het idee daarachter is dat de stoom eerder vrijkomt, waardoor de afwas sneller droog wordt. Via de app kun je ook nog een stille modus activeren. De prijs: ongeveer 750 euro.

Advertentie
  • Sharp Smart Double French Door Fridge/Freezer

Eén compartiment binnen deze koelkast is via de app apart in te stellen. Zo kun je zelf bepalen of dat afgesloten gedeelte koelt of juist vriest. Daarnaast kun je de app gebruiken om de koelkast in een soort ‘superkoelmodus’ te zetten of in een vakantiemodus wanneer je een aantal dagen niet thuis bent. Waarschijnlijk zal het apparaat ongeveer 2100 euro gaan kosten.

  • Sharp Smart Washing Machine

Deze wasmachine stelt gebruikers in staat zowel de draaisnelheid als de temperatuur van een afstand aan te passen. De prijs van het apparaat: rond de 750 euro.

De verwachting is dat Sharp de producten later dit jaar in Europa uitbrengt. Onduidelijk is nog we de producten ook in Nederland gaan aantreffen. Mocht dat gebeuren, dan zullen we de producten veel uitgebreider behandelen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)