CES 2019: Sennheiser Ambeo Soundbar verkrijgbaar vanaf mei

08 januari 2019 3 Minuten 0 Reacties
Sennheiser Ambeo Soundbar

Meeslepend 5.1.4 geluid en diepe bassen, dat is wat Sennheiser met haar nieuwste surroundproduct belooft. Sennheiser’s Ambeo Soundbar is de laatste toevoeging aan het Ambeo 3D-audioprogramma van het merk, dat de luisteraar middenin de geluidservaring moet plaatsen en een 3D-beleving creëert die naar eigen zeggen nauwelijks van de realiteit te onderscheiden is.

We schreven na de presentatie op IFA 2018 al over de komst van de soundbar, en een jaar geleden liepen we op CES 2018 al tegen het prototype van de Ambeo aan. Nu is er ook een planning en een marktprijs voor het definitieve model: de Sennheiser Ambeo is vanaf mei 2019 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 2.499 euro.

Sennheiser Ambeo Soundbar

De nieuwe soundbar van Sennheiser is ontwikkeld onder het Ambeo-handelsmerk van de hoofdtelefoonspecialist. Het Ambeo 3D-audiotechnologieprogramma is erop gericht meeslepende audio oplossingen te creëren op het gebied van audio-opname en -weergave die ‘een verandering teweeg brengen in de manier waarop gebruikers content ervaren’.

Daarnaast staat de Ambeo Soundbar voor een mijlpaal bij Sennheiser: het merk dat toch vooral bekend staat om haar hoofdtelefoons heeft de transformatie naar de woonkamer gemaakt. “We zijn blij om de AMBEO Soundbar te introduceren als eerste kennismaking in de categorie home entertainment-luidsprekers. De soundbar is ontwikkeld met de ambitie om één van de beste soundbars van de markt te creëren – een elegante alles-in-één oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een meeslepende 3D home entertainment ervaring van hoge kwaliteit,” aldus Stephane Hareau, Global Head of Products – Consumer bij Sennheiser.

Sennheiser Ambeo: specificaties

Onder het gelakte en geborstelde aluminium oppervlak wordt de soundbar aangedreven door 13 drivers en de nieuwste virtualisatietechnologie die Sennheiser samen met Fraunhofer IIS heeft ontwikkeld.

“Wij geloven dat de Ambeo Soundbar een nieuwe referentie zal zijn in geluidskwaliteit”, zegt Maximilian Voigt, Product Manager bij Sennheiser. “Het levert de ruimtelijke en realistische ervaring van een 5.1.4-geluidssysteem en krachtige bas, maar zonder de noodzaak voor extra luidsprekers of een externe subwoofer.”

Om de luisteraar centraal in de entertainmentervaring te plaatsen, optimaliseert Ambeo het geluid voor de kamer en voor de gewenste zithouding. Deze kamerkalibratie doe je met de meegeleverde externe microfoon, die de akoestiek automatisch aan de individuele omgeving aanpast en optimaliseert.

Surround en bediening

De Ambeo Soundbar is compatibel met Dolby Atmos, MPEG-H en DTS: X. Vanuit de Upmix Technology kan het ook stereogeluid en 5.1-content recreëren in 3D. De soundbar heeft vijf verschillende pre-sets (film, muziek, sport, nieuws en neutraal) die zijn afgestemd op een reeks scenario’s en inhoudstypen die niet alleen de frequenties, maar ook de 3D-geluidseigenschappen aanpassen.

Daarnaast biedt de Sennheiser Ambeo connectiviteit door een ingebouwde Google Chromecast, Bluetooth en HDMI eARC/CEC, en beschikt het apparaat over drie HDMI-ingangen, een optische audiopoort en een AUX (RCA)-ingang.

Voor de bediening maakt Sennheiser gebruik van de Smart Control-app voor iOS en Android, waarmee gebruikers akoestische instellingen kunnen aanpassen via smart devices, waaronder het instellen van pre-sets, het personaliseren van geluid met de equalizer en de keuze uit drie verschillende Ambeo-standen (licht, standaard en boost). Via WiFi en app-updates worden aankomende nieuwe functies aan de soundbar toegevoegd.

De AMBEO Soundbar is beschikbaar vanaf mei 2019 voor €2.499,-.

Lees ook onze Sennheiser Ambeo soundbar review.

Reacties (0)