Senic lanceert samen met Gira slimme schakelaars voor Philips Hue

04 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
Senic Gira E2 Hue

Senic wil het bedienen van je smarthome een stuk eenvoudiger maken, te beginnen met de verlichting. Het bedrijf brengt een aantal slimme schakelaars op de markt die gebruikt kunnen worden voor het bedienen van je Philips Hue verlichting.

Samen met Gira, een partij die complete domoticasystemen voor huizen ontwikkelt, heeft Senic draadloze schakelaars ontwikkeld die zonder batterij werken en specifiek voor het bedienen van het Philips Hue ecosysteem bedoeld zijn. Dankzij een innovatieve technologie van EnOcean hoeven de schakelaars nooit opgeladen te worden aangezien elke druk op de knop genoeg energie creëert om een signaal naar de Hue bridge te sturen. De schakelaars hebben een bereik van maximaal 30 meter en kunnen dus op elke gewenste plek in huis gemonteerd worden.

Naast het koppelen van Philips Hue lampen kunnen de verbonden worden met Apple’s HomeKit. De enige voorwaarde is dat de installatie via de Philips Hue bridge versie 2 gedaan is. Hiermee wordt het mogelijk om de schakelaar te gebruiken als trigger voor een HomeKit-actie, bijvoorbeeld; een druk op de knop activeert een specifiek HomeKit-apparaat.

De Senic schakelaars in Gira E2-design worden in het matzwart en matwit uitgebracht en krijgen een prijs van 69 euro mee. De eerste 48 uur na lancering kun je de schakelaars kopen voor 49 euro.

Reacties (0)