Savant kondigt enkele integraties voor Apple Homekit aan

03 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
savant-thermostaat

Fabrikant Savant heeft bekendgemaakt dat verschillende producten worden voorzien van ondersteuning voor Homekit en Siri. Het smarthomeplatform van Apple is straks aanwezig op de Pro Remote, Smart Soundbar, SmartAmp en SmartStat van het bedrijf.

Savant en Apple Homekit

De Savant Soundbar is het eerste audioproduct van het merk dat direct controle geeft over Homekit- en third-party apparaten, door gebruik te maken van de smarthomesoftware van het bedrijf. Voor de bediening van Homekit-apparaten ben je aangewezen op stemassistent Siri op een iPad, iPhone, iPod Touch of de Homepod, maar je kunt ook gebruikmaken van de Pro Remote van dezelfde fabrikant. Daarnaast kun je media bedienen op een Apple TV-mediaspeler, dankzij de integratie die is gebaseerd op het Internet Protocol.

Verder is ook de Savant SmartAmp aangekondigd: een slimme versterker met ondersteuning voor Airplay 2 en Apple Homekit. De versterker ondersteunt tevens muziekstreamingdiensten, playback in 24-bit 96k en 125 watt per kanaal. Ook is er een onboard DSP-engine met EQ-ondersteuning. Het laatste product dat is aangekondigd, is de slimme thermostaat. De thermostaat ondersteunt wifi en bluetooth en werkt ook met Homekit. Je kunt een apart app gebruiken voor het installeren en beheren van het product.

De Savant SmartStat heeft een glazen touchscreen en werkt met zowel de Climate-app van het bedrijf als de Home-app van Apple. Middels het scherm kun je scenes initiëren, zoals vakantie, zomer en winter. Ook kunnen gebruikers het weer checken in de buurt. Tevens is het mogelijk een tijdschema in te stellen. De SmartStat ondersteunt hvac-systemen (standaard en hittepomp), evenals verschillende temperatuur- en vochtigheidssensoren. Dit product is straks verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Reacties (0)