Routines en shortcuts nu ‘beschikbaar’ op de Google Nest Hub

09 juli 2020 2 Minuten 5 Reacties
routines

Op de Google Nest Hub zijn de Routines en Shortcuts nu zichtbaar geworden. Mogelijk kunnen we snel aan de slag met de routines. Hiermee kun je met één enkel stemcommando meerdere acties tegelijk laten uitvoeren.

Een functie voor Google Home die wij in Nederland al veel te lang moeten missen zijn de zogenaamde routines. Nu lijkt het er echter op dat we ook snel in Nederland met routines aan de slag kunnen. De optie voor Routines is zojuist verschenen op je Google Nest Hub. Scroll van boven naar beneden en je ziet de optie nu staan.

Middels routines kun je, door middel van een enkel stemcommando, meerdere acties laten uitvoeren. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Google, goedemorgen” en je lampen in de slaapkamer gaan aan, de gordijnen gaan open en je favoriete radiozender begint te spelen.

Tot op heden kon je dit enkel doen via de Engelse taal. Hiervoor moest je de taal van je smartphone wijzigen naar het Engels en tevens de taal in de Google Home-app wijzigen naar het Engels. In onze gids Zo stel je routines en shortcuts in met Google Home en Google Assistant kon je lezen hoe je dit moest doen.

Wel op de Google Nest Hub, maar nog niet in de Google Home-app

De optie is nu dus verschenen op je Google Nest Hub. Klik je op Routines, dan zie je de verschillende mogelijkheden staan. Je kunt er ook op klikken, maar de kans is groot dat je nog niets ingesteld hebt. Op dit moment is de optie nog niet verschenen in de Nederlandstalige versie van de Google Home-app, maar de eerder ingestelde Engelse routines werden wel gewoon uitgevoerd. Ook de gemaakte shortcuts worden nu weergegeven. Laten we hopen dat de optie ook snel aangezet wordt in de Google Home-app, want dan kunnen we echt aan de slag met het maken van routines en shortcuts. De verwachting is dat het snel zichtbaar gemaakt wordt, want de optie op de Google Nest Hub staat er nu tenslotte in. Zodra de optie ook in de Google Home-app staat zullen we dit bericht updaten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Roelof

Roelof
09 juli 2020 om 21:18

Ik zie de Routines nu ook, op Pixel 2,in het Nederlands. Eindelijk 🙂

Inloggen
ralph m

ralph m
09 juli 2020 om 23:31

Je kan routines wel al instellen b

Op de telefoon: activeer de Google assistent. En zeg ga naar routines instellingen.

Tada.. Succes

Inloggen
Arjen

Arjen
10 juli 2020 om 09:39

Staat gewoon in instellingen van Google home app hoor!

Inloggen


10 juli 2020 om 10:43

Zie nieuw artikel op de homepage. Is vanochtend uitgebracht.

Inloggen
rrozema

rrozema
20 juli 2020 om 09:48

“De verwachting is dat het snel zichtbaar gemaakt wordt, want de optie op de Google Nest Hub staat er nu tenslotte in.” Dat een optie wordt weergegeven in een van applicaties zegt weinig over het beschikbaar komen van een feature: “Verder praten – Voor het stellen van vervolgvragen” staat al tijden lang in de google home app, ook in de Nederlandse versie. Je kan hem daardoor wel aan zetten, maar de feature werkt nog steeds enkel in het Engels. Persoonlijk zit ik hier veel meer op te wachten dan deze routines omdat dit een veel natuurlijker taal gebruik oplevert. Denk bijvoorbeeld aan: “Hey Google, Zachter” … “Nog zachter”

Inloggen