Review: Eufy Omni S1 Pro – De ultieme dweil-robotstofzuiger?

21 juli 2024 + 10 minuten 3 Reacties
Eufy Omni S1 Pro-6

Een dweil-robotstofzuiger van 1.499 euro? Dan moet de Eufy Omni S1 Pro wel heel goed zijn. Dat klopt ook, maar niet alles is nog perfect.

Enkele maanden geleden zijn we aan de slag gegaan met de Eufy X10 Pro Omni, een robotstofzuiger die qua prijs in het middensegment valt, maar een uitstekende indruk achter wist te laten en niet voor niets een FWD Excellent Award binnen wist te slepen. Nu is daar de Eufy Omni S1 Pro, een echt high-end model die bijna twee keer zo duur is als de X10 Pro Omni. Is de Eufy Omni S1 Pro de adviesprijs van 1.499 euro waard?

Dit is de Eufy Omni S1 Pro

De Eufy Omni S1 Pro is niet alleen maar een robotstofzuiger. De fabrikant zelf noemt het een dweil-robotstofzuiger. Niet langer moet het dweilresultaat bij dit model ondergeschikt zijn aan het stofzuigen, zoals bij veel andere robotstofzuigers, dit model moet daadwerkelijk een uitstekend dweilresultaat geven. Dat het dweilen veel prominenter aandacht heeft gekregen zien we direct al aan de grote rol onderop de robotstofzuiger, dat bijna de gehele breedte in beslag neemt. Eufy heeft het over een revolutionair dweilsysteem bij deze robotstofzuiger met de naam Always Clean Mop. Navigeren kan de robotstofzuiger dankzij kunstmatige intelligentie met obstakeldetectie genaamd 3D MatrixEye dat bestaat uit een combinatie van infraroodbeeldtechnologie, rgb-camera, dToF LiDAR en 3D SLAM-technologie. Navigeren in het donker moet dit model dan ook prima kunnen zonder een lampje aan te zetten, zoals de X10 Pro Omni doet. Nadeel is wel dat de Eufy S1 Pro Omni geen foto’s maakt van obstakels onderweg, daar is dit model niet voor uitgerust.

Verder zien we vooral heel veel overeenkomsten met de Eufy X10 Pro Omni. Zo beschikken beide robotstofzuigers over een zuigkracht van 8.000 Pa, een druk van 1 kilogram bij het dweilen, een zelfreinigend thuisstation dat automatisch water kan bijvullen, legen, de dweil schoonmaken en drogen, ze beschikken allebei over LiDAR (bovenop bij de X10 Pro Omni en netjes weggewerkt aan de voorkant bij de Omni S1 Pro en de dweil zal automatisch ingetrokken worden wanneer de robotstofzuiger een tapijt of vloerkleed tegenkomt.

Verklaart dan met name de nieuwe dweiltechnologie met de grote brede rol het grote prijsverschil? Ja, maar er zijn ook kleine en vernuftige verschillen die in eerste instantie niet zozeer opvallen. Alhoewel ze grotendeels over dezelfde technologie beschikken zien beide robotstofzuigers er compleet verschillend uit. De Eufy Omni S1 Pro ziet er veel futuristischer uit, daar waar de Eufy X10 Pro Omni meer op de klassieke robotstofzuiger lijkt. Ook het thuisstation is compleet anders. De Eufy S1 Pro heeft een hoge en smalle thuisbasis met een display bovenop. Niet alleen kan je middels het touchscreen de robotstofzuiger bedienen, ook zie je de status zoals de dweil schoonmaken, water bijvullen of drogen. Andere verschillen zijn de toevoeging van een flacon schoonmaakmiddel, dat je handig kunt verstoppen achter de bak voor schoon water op het thuisstation en de Eco Clean Ozone-functie. Hierbij wordt kraanwater ozonwater door de ozongenerator en worden 99,99 procent van de bacteriën verwijderd, aldus Eufy. Deze robotstofzuiger is daarnaast veel lager en compacter dan de Eufy X10 Pro Omni.

Installatie en de Eufy Clean-app

De installatie is nog makkelijker dan bij de Eufy X10 Pro Omni. De thuisbasis is bij de Eufy Omni S1 Pro namelijk al geheel in elkaar gezet en ook bij de robotstofzuiger hoef je nauwelijks iets te doen dan hier en daar wat plastic en piepschuim verwijderen. Wel moet je de beide zijborstels plaatsen, maar dat is een fluitje van een cent. Leuk is dat je dit keer aan beide kanten een zijborstel hebt, meestal is dit slechts één borstel. Stekker in het stopcontact, schoon water in de voorste tank bijvullen, en je kunt beginnen. Goed om te zien dat er dit keer heel veel extra onderdelen meegeleverd zijn, die ontbraken volledig bij de Eufy X10 Pro Omni.

Opvallend is wel dat de Eufy X10 Pro Omni veel meer mogelijkheden heeft in de Eufy Clean-app. Je kunt meer instellen, van het uitzetten van de ledjes tot het dimmen van de stem. Veel van deze opties ontbreken nog bij de Eufy Omni S1 Pro. Nu zijn er al wel opties toegevoegd middels de laatste update, onder andere over het vermijden van kleine objecten en kun je de hoogtedetectiegevoeligheid instellen, dus mogelijkheid krijgt dit model na verloop van tijd ook steeds meer nieuwe opties. Afgezien van de bovenste twee missen we overigens niet veel bij de Eufy Omni S1 Pro. In principe kun je alles wat je wenst wel instellen en dan is het vervolgens aan de dweil-robotstofzuiger zelf om dit goed uit te voeren. Dat gaat overigens nog niet in alle gevallen even goed, maar daarover later meer.

Verrassend is wel dat het thuisscherm voor beide robotstofzuigers compleet verschillend is. In de basis werkt het redelijk identiek, maar waar je bij de Eufy X10 Pro Omni de schoonmaakscenario’s maakt, daar druk je bij de Eufy Omni S1 Pro simpelweg op de ‘Play-knop’. Dit werkt toch wat handiger en minder omslachtig dan bij de goedkopere broer en zit goed in elkaar. Verder kun je uiteraard schema’s maken, per kamer aangeven hoe er schoongemaakt moet worden en kies je de zuigkracht, hoeveelheid water dat er gebruikt moet worden bij het dweilen en hoe intensief dat moet gebeuren. De eerste keer laat je de dweil-robotstofzuiger een verkennende ronde maken waarbij het huis goed in kaart gebracht wordt. Dit duurde even een paar minuten langer dan bij de Eufy X10 Pro Omni, maar beide robots doen dat razendsnel. Na het in kaart brengen druk je simpelweg op de Play-knop en gaat de robot van start. Wie dat wenst kan de zuigkracht, waterverbruik, intensiteit en stofzuigen en dweilen of alleen stofzuigen razendsnel aanpassen met een druk op de knop.

Design en thuisstation

Zien we de Eufy X10 Pro Omni nog als een robotstofzuiger zoals alle andere, ook qua design van robot en thuisstation, daar doet de Eufy Omni S1 Pro het echt anders. Niet alleen is de robot zelf compacter, lager en veel stijlvoller gebouwd, het is echt een luxe sportwagen onder de robotstofzuigers. Stijlvolle curves, een fraaie combinatie van een zwarte en matgrijze kleur en een handig magnetisch deksel om bij de stofbak te komen. Nu hoef je hier vrijwel nooit bij, het thuisstation leegt de robot automatisch, maar zit er toch een keer iets klem, dan kun je dat hier verhelpen. Draaien we de robot om, dan zien we de grote brede rol voor het dweilen en de twee zijborstels met de zuigmond voor het stofzuigen. Het ziet er allemaal zeer degelijk en luxe uit en de robot heeft ook flink wat gewicht. Fijn is ook dat dit model niet zo’n vingerafdrukmagneet is in tegenstelling tot de X10 Pro Omni.

Ook het thuisstation is uniek en wordt door Eufy het 10-in-1 UniClean Station genoemd. Het is een smal en hoog thuisstation dat je gewoon staand rechtop kunt bedienen met het display met touchscreen bovenop. Dat is tenminste het idee, maar aangezien wij in Nederland het langste volk ter wereld zijn is dat wat ongemakkelijk en sta je toch voorovergebogen. Lang hoeft dit overigens niet, want standaard heb je drie knoppen zichtbaar. Play om de robot te starten, een huisje om de robot naar huis sturen en een icoontje om te wisselen tussen stofzuigen en stofzuigen en dweilen. Met één druk op de knop start je de robot. Het thuisstation straalt verder echt luxe uit. De watertanks vinden we bovenop. Voorop vul je het schone water bij. Hier kan ik vier volledige schoonmaakrondes mee doen, maar dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het huis. Achterop vind je de tank voor het vieze water. Aangeraden wordt om deze toch na iedere schoonmaakronde leeg te gooien.

Verder doet het thuisstation precies wat het thuisstation van de Eufy X10 Pro Omni ook doet en dat doet het ook uitstekend, zonder problemen. Het vult zelf schoon water bij, voert het vieze water uit de robot af, het wast de dweilen, droogt de dweilen, voert het opgezogen stof van de robot af in de stofzuigerzak in het thuisstation en zal uiteraard de robot opladen. We hebben wel een klein nadeel ontdekt, want het plateau waar de robot op staat tijdens het opladen wordt erg snel vies. Zand, modder en andere viezigheid lijkt de robot hier op te rijden, of niet helemaal goed af te kunnen voeren. Eens in de zoveel tijd moet je het plateautje dus wel zelf even schoonmaken.

Twee extra functies van het thuisstation zijn de toevoeging van het schoonmaakmiddel, oftewel de Hard Floor Cleaner (achter de voorste watertank) en de ozongenerator die je in de voorste tank onderaan kunt zien. Het schoonmaakmiddel gaat zeker enkele maanden mee, misschien dat je zelfs een half jaar wel weet te redden. Er komen ongetwijfeld third-party schoonmaakmiddelen op de markt, maar via Eufy kost een nieuwe flacon 19,99 euro. Het voelt toch een beetje alsof je daar dan aan vast zit en je afhankelijk bent van Eufy hoe lang ze het schoonmaakmiddel blijven aanbieden. Voorlopig natuurlijk nog wel, maar hoe zit dat over vijf jaar? Toch kun je de optie om schoonmaakmiddel toe te voegen aan het schone water ook uitzetten in de app, dus je kunt het ook af en toe doen om extra grondig te reinigen.

Dan de ozongenerator. In de Verenigde Staten is consternatie ontstaan over dergelijke ozongeneratoren in luchtreinigers (wetenschappelijke bron), die wellicht toch niet zo gezond lijken te zijn als gedacht. Bij de Eufy Omni S1 Pro gaat het echter niet om de lucht, maar wordt er ozonwater van kraanwater gemaakt. De desinfectie-eigenschap van ozon helpt om bacteriën en andere schadelijke stoffen en organismen voor 99,99 procent te verwijderen, heb ik me laten vertellen. Over eventuele gezondheidsrisico’s kan ik me niet uitlaten (Eufy gaat er hier op in), maar weet dat je de optie via de app ook gewoon uit kunt zetten.

Navigeren

We ontkomen er niet aan om de Eufy Omni S1 Pro te vergelijken met de Eufy X10 Pro Omni. Beide zijn uit de stal van Eufy en net op de markt verschenen, in ieder geval in Europa. De Eufy X10 Pro Omni is al wat langer op de markt in andere landen. De Eufy Omni S1 Pro heeft een bijna twee keer hogere adviesprijs, dus we moeten een goed beeld schetsen of deze geavanceerdere dweil-robotstofzuiger de veel hogere meerprijs waard is. De Eufy X10 Pro Omni was de eerste robotstofzuiger in jaren waar ik me geen enkele keer aan gestoord heb. En dat is een unicum, want de afgelopen jaren hebben diverse modellen hier de revue gepasseerd. De Eufy Omni S1 Pro staat daarbij helaas niet op gelijke hoogte met z’n goedkopere broertje, want ik heb me wel degelijk gestoord aan deze high-end dweil-robotstofzuiger en dan gaat het met name om het navigeren.

Qua navigatie komt de Eufy Omni S1 Pro voor 80 procent overeen met de Eufy X10 Pro Omni. Hebben ze de ruimte, dan wordt er in strakke en overlappende banen schoongemaakt en wordt er niks overgeslagen. Vastzitten hebben beide modellen nooit gedaan, dus dat heeft Eufy goed voor elkaar. Doordat de LiDAR verwerkt is aan de voorkant van de robot, en niet bovenop, is het idee dat dit model veel beter onder kastjes en de bank kan schoonmaken. Dat is in ieder geval de theorie, want in de praktijk doet de robot niet altijd wat je verwacht en weigert die soms ergens schoon te maken.

Ondanks het spelen met de instellingen omtrent hoogte en objecten weigert de Eufy Omni S1 Pro onder een bepaalde kast schoon te maken, terwijl die daar makkelijk onderdoor zou moeten kunnen. Daarnaast raffelt dit model de schoonmaakronde aan het einde altijd af. Het vloerkleed bij de televisie wordt voor de helft gedaan en ook onder de bank slaat die altijd een stuk over. Waarom? Geen idee. Het is ook iedere keer een ander stuk en nooit hetzelfde. Moeite met vloerkleden en deurmatten schijnen meer gebruikers last van te hebben, dus hopelijk komt daar snel een update voor om dat op te lossen. Het zorgt wel voor ergernis aan mijn kant, want de Eufy X10 Pro Omni had er geen problemen mee.

Het verschil in navigatie pakt voor een deel positief uit ten opzichte van de Eufy X10 Pro Omni, maar ook voor een deel negatief. Allereerst de positieve punten. Leg een aantal obstakels neer en de S1 Pro rijdt er als een echte Pro omheen. De stoelpoten van de kinderstoel hier? Nog nooit heb ik een robotstofzuiger gezien die er zo strak omheen weet te draaien met hooguit een millimeter ruimte rondom. Daarnaast botst dit model nergens tegenaan. Het weet ieder object te herkennen (ook zwarte stoelpoten) en stopt er keurig vlak voor, daar had de Eufy X10 Pro Omni meer moeite mee, want die wilde nogal eens botsen.

Minpunten zijn er ook ten opzichte van het goedkopere broertje. Zo heeft dat model geen enkel probleem met vloerkleden en deurmatten, weet de X10 Pro Omni het huis sneller in kaart te brengen (beide snel, maar het scheelde een paar minuten) en heeft dat model een volwaardige camera aan boord waarmee je foto’s kunt laten maken van objecten die in de weg staan. De Eufy S1 Pro Omni kan dat niet. De grootste ergernis bij het navigeren is de weigering om onder de kast te gaan en het overslaan van bepaalde delen. Laten we hopen dat Eufy deze problemen snel op weet te lossen met een update, want dit is puur een software-dingetje. Let wel dat je echt even met de instellingen moet gaan spelen, want standaard speelt de S1 Pro Omni het op erg veilig. Goed nieuws natuurlijk, maar het slaat daardoor liever iets over dan een botsing te maken. Via de robotinstellingen in de app kun je spelen met ‘Kleine objecten Minder Botsingsmodus’ (de vertaling laat soms wat te wensen over zoals je ziet) en ook de hoogtedetectie. Zet die laatste niet volledig uit, maar bijvoorbeeld tussenin, want bij het volledig uitzetten zijn alle remmen los en vloog dit model direct over een speakerstandaard heen. Hoeveel je echter ook speelt met de instellingen, de robot blijft qua navigatie een eigen wil houden en plekken overslaan.

Stofzuigen en dweilen

Regelmatig rijden hier thuis andere robot- en dweilstofzuigers rond. Zo vies kan het toch niet zijn? Na de eerste ronde van de Eufy Omni S1 Pro moet ik hier op terugkomen. Het vieze water op het thuisstation was namelijk volledig zwart. Ongekend hoeveel viezigheid er afgevoerd wordt en kijken we naar de vloer, dan is het ook ongekend hoe schoon deze is geworden. Wat een fantastisch dweilresultaat zet de Eufy S1 Pro Omni hier neer! De dweil-robotstofzuiger heeft een zogenaamde Always Clean Mop, een dweilrol van 29 centimeter breed die met 170 toeren per minuut draait. Tijdens het draaien wordt de rol continue gereinigd en gespoeld middels het water en schoonmaakmiddel vanuit het thuisstation. De dweil oefent een druk uit van 1 kilogram en het werkt fantastisch. De vloer hier is nog nooit zo schoon geweest. Het geeft nagenoeg hetzelfde resultaat als stevig met de hand dweilen en daar komen andere robotstofzuigers met dweilfunctie bij lange na niet in de buurt. Je kan gewoon van de harde vloer gaan eten, zo schoon is het.

Het ontwerp zorgt er wel voor dat de Eufy Omni S1 Pro fysiek niet in staat is om dicht langs de randen te dweilen door de brede rol. Je hebt dus altijd een paar centimeter langs de wanden die niet gedweild worden, iets wat de Eufy X10 Pro Omni wel doet. Dat vind ik wel een minpunt, alhoewel jij daar misschien minder waarde aan hecht. Het dweilresultaat is echter zo goed, en veel beter dan het dweilresultaat van de Eufy X10 Pro Omni, dat je dat ook voor lief kunt nemen.

Qua stofzuigen zien we hetzelfde resultaat als bij de Eufy X10 Pro Omni. Stof wordt goed meegenomen, ook langs de randen. In de hoeken is het soms ook fysiek onmogelijk om daar goed schoon te maken, dus dat moet je wel voor lief nemen. De standaardzuigkracht is in veel gevallen voldoende en voor een vloerkleed of deurmat zal de zuigkracht automatisch vergroot worden om al het vuil goed mee te kunnen nemen. De dweil gaat automatisch 12mm omhoog, zodat er geen water lekt op je vloerkleed. Stofzuigen (en dus ook dweilen, want dat gaat tegelijkertijd) gaat over het algemeen in een zo effectief mogelijke route. Keurige banen, waarna er ook langs de buitenkant langs de wanden gereden wordt. In de app kun je de gehele route zien, zowel na afloop als ook live. Zo weet je precies waar er schoongemaakt is en zie je ook direct als de navigatie de draad even kwijt is. Het stofzuigresultaat is dan ook prima in orde, alhoewel de Eufy S1 Pro Omni qua stofzuigen wellicht niet op eenzame hoogte staat als we naar de concurrentie kijken. Harde vloeren gaan uitstekend, maar hoe hoogpoliger het tapijt of vloerkleed, des te lastiger het is om deze echt goed uit te zuigen. Dat heb je echter met alle robotstofzuigers. Qua dweilresultaat staat deze robotstofzuiger echter wel op eenzame hoogte als we kijken naar andere recent geteste modellen.

Niet zonder ergernissen

De Eufy Omni S1 Pro is een fantastische dweil-robotstofzuiger, maar niet helemaal zonder ergernissen. Naast de hierboven al genoemde problemen met de navigatie, die hopelijk snel met een software-update worden opgelost, en het fysiek niet in staat zijn om langs de randen te dweilen, zijn er meer (kleine) ergernissen.

Het drogen van de dweil in het thuisstation duurt langer dan bij de Eufy X10 Pro Omni en maakt daarnaast ook meer geluid, dus zet deze robotstofzuiger niet naast de bank in de woonkamer neer. Het is niet heel storend en ook niet superluid, maar je hoort het duidelijk. Een soort white noise op de achtergrond. Ook heeft de Eufy Omni S1 Pro beduidend minder opties in de app dan de Eufy X10 Pro Omni, die je dus beter naar wens kunt instellen. Het is toch enigszins apart dat de veel duurdere robot minder naar wens af te stellen is.

Kijken we op Reddit, dan zien we ook allerlei andere problemen die mensen met de robotstofzuiger hebben. Vies water wat teruglekt op de schoongemaakte vloer, andere navigatieproblemen en borstels die vastlopen. Deze problemen herken ik overigens niet. Het zijn ook geen onoverkomelijke problemen (afgezien van het lekkende water), want met enkele software-updates kan dit allemaal prima verholpen worden. Het zorgt er wel voor dat de Eufy Omni S1 Pro soms een beetje als een prototype aanvoelt, alsof we de bèta-testers zijn. Het is ook de eerste generatie van een echt nieuwe robotstofzuiger, dus het is logisch dat er wat opstartproblemen zijn, maar die moet je toch echt eerst oplossen voordat je dit model publiekelijk lanceert lijkt me.

Ook de prijs is een ergernis, want een adviesprijs van 1.499 euro is absurd voor een robotstofzuiger. Het is begrijpelijk dat mensen de robot tijdens de Kickstarteractie veel goedkoper hebben kunnen aanschaffen, maar als we naar de Verenigde Staten kijken dan is de robot regelmatig voor rond de 900 dollar of zelfs lager verkrijgbaar. In Nederland moeten we het doen met een korting van 200 euro naar 1.299 euro. Dat verschil is veel te groot en het zorgt er ook voor dat de Eufy X10 Pro Omni (899 euro adviesprijs, 599 euro in de aanbieding afgelopen week) voor veel mensen absoluut de betere keuze is. De Eufy S1 Pro Omni is in veel gevallen gelijk aan de Eufy X10 Pro Omni. Natuurlijk is de robot en het thuisstation luxer en heb je met de Hard Floor Cleaner en Eco Clean Ozone extra functies. Het dweilresultaat is daarnaast echt veel beter, maar verder zijn beide robotstofzuigers redelijk gewaagd aan elkaar. Zo’n enorme meerprijs is dan ook niet nodig. Bij dezelfde prijs zou ik altijd voor de Eufy S1 Pro Omni kiezen, maar bij zo’n groot prijsverschil is de Eufy X10 Pro Omni absoluut de betere keuze. Zakt de Eufy S1 Pro Omni tot onder de 1.000 euro in prijs, dan wordt deze al een stuk interessanter ten opzichte van de Eufy X10 Pro Omni, want ondanks de opstartproblemen is met name het dweilresultaat superieur. We hebben de prijzen de afgelopen week even in de gaten gehouden, maar 599 euro voor de Eufy X10 Pro Omni is op dit moment absoluut de betere deal ten opzichte van de 1.299 euro voor de Eufy Omni S1 Pro.

Conclusie

Om antwoord te geven op de vraag in de titel. Ja, de Eufy Omni S1 Pro is de ultieme dweil-robotstofzuiger, maar we plaatsen hier wel graag een kanttekening bij. Deze dweil-robotstofzuiger staat op eenzame hoogte staat als het op dweilen aankomt in vergelijking met de concurrentie. Het is echter wel een nieuwe generatie robot en dat merk je ook, want de nodige kinderziektes (met name op gebied van navigatie) gooien wat roet in het eten en staan op dit moment een echt topcijfer nog in de weg. Laten we hopen dat Eufy dit snel op weet te lossen met de benodigde software-updates, want dan kunnen we de kanttekening weghalen en is dit inderdaad de beste dweil-robotstofzuiger van dit moment.

Het fantastische dweilresultaat, het design van de robot, het luxe thuisstation dat veel werk uit handen neemt en de extra functies bieden absoluut een meerwaarde ten opzichte van de helft goedkopere Eufy X10 Pro Omni, maar de adviesprijs van 1.499 euro is echt absurd en zorgt ervoor dat de Eufy X10 Pro Omni op dit moment in veel gevallen de betere keuze is voor de consument.

8.0
Eufy Omni S1 Pro-product

Beoordeling
Eufy Omni S1 Pro

Pluspunten
  • Fantastisch dweilresultaat
  • Prima stofzuigresultaat
  • Fraai design en bouwkwaliteit
  • Thuisstation zit goed in elkaar
  • Zelfreinigend, zelfvullend, zelfdrogend en zelflegend
  • Veel reserveonderdelen meegeleverd
  • App overzichtelijk en makkelijk in gebruik
Minpunten
  • Absurde adviesprijs
  • Kan fysiek niet langs de randen dweilen
  • Kleine kinderziektes (met name navigatie) die opgelost moeten worden
  • Drogen dweil iets luider dan X10 Pro Omni
  • Snoer thuisstation aan de korte kant
  • Schoonmaakmiddel is een extra kostenpost

Beoordeling Eufy Omni S1 Pro

Om antwoord te geven op de vraag in de titel. Ja, de Eufy Omni S1 Pro is de ultieme dweil-robotstofzuiger, maar we plaatsen hier wel graag een kanttekening bij. Deze dweil-robotstofzuiger staat op eenzame hoogte staat als het op dweilen aankomt in vergelijking met de concurrentie. Het is echter wel een nieuwe generatie robot en dat merk je ook, want de nodige kinderziektes (met name op gebied van navigatie) gooien wat roet in het eten en staan op dit moment een echt topcijfer nog in de weg. Laten we hopen dat Eufy dit snel op weet te lossen met de benodigde software-updates, want dan kunnen we de kanttekening weghalen en is dit inderdaad de beste dweil-robotstofzuiger van dit moment.

Het fantastische dweilresultaat, het design van de robot, het luxe thuisstation dat veel werk uit handen neemt en de extra functies bieden absoluut een meerwaarde ten opzichte van de helft goedkopere Eufy X10 Pro Omni, maar de adviesprijs van 1.499 euro is echt absurd en zorgt ervoor dat de Eufy X10 Pro Omni op dit moment in veel gevallen de betere keuze is voor de consument.

Reacties (3)