Philips lanceert Hue Motion Sensor: bewegingsdetector voor lampen

29 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Philips Hue Motion Sensor

Philips Lighting lanceert vandaag een nieuw lid van de Philips Hue-familie: de Philips Hue Motion Sensor. Met behulp van deze bewegingssensor worden Hue-lampen vanaf nu op basis van beweging bediend.

De gevoelige sensor zorgt ervoor dat lampen binnen een halve seconde na de beweging aangaan. Er komt geen schakelaar meer aan te pas.

Slimme sensor voor Hue-lampen

Dankzij een ingebouwde daglichtsensor weet de bewegingssensor of er voldoende licht in de kamer is. De lampen worden alleen ingeschakeld als het nodig is. Naast het feit dat het energiebesparingen oplevert, biedt de sensor ook comfort. Een kamer wordt ’s avonds helder verlicht als iemand binnenkomt met volle handen. Anderzijds gaat gedimd licht aan als men ’s nachts richting het toilet gaat.

Philips Hue Motion Sensor

Het instellen van de Philips Hue Motion Sensor is eenvoudig: het werkt op batterijen, is volledig draadloos, magnetisch en makkelijk richtbaar. De sensor staat rechtstreeks in verbinding met de Philips Hue App en is geïntegreerd in het Philips Hue verlichtingssysteem. Op de Philips Hue Bridge kunnen 12 sensoren worden aangesloten om alle kamers in de woning te dekken. De bewegingssensor kan op diverse plekken in huis geplaatst worden of gemonteerd aan de wand of plafond. De nieuwe Philips Hue Motion Sensor is vanaf begin november 2016 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 39,95 euro. Lees ook onze Philips Hue review en de review van de Philips Hue Motion Sensor.

Reacties (0)