Philips Hue-lijn werkt niet langer samen met Works with Nest

11 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
20190609105920_Google-Nest-Hub-1.jpg

Philips Hue-lampen werkten vaak goed samen met Nest-producten, maar aan die traditie komt zeer binnenkort een einde.

Het Works with Nest-programma gaat verdwijnen. Dat is geen nieuws: Google kondigde dit vorig jaar al aan. Echter is nu bekendgemaakt dat per 17 november ook Philips Hue-producten niet meer samenwerken met Works with Nest. Dit is ook het geval als je hier al gebruik van maakt.

Works with Nest

Smarthomesite The Ambient heeft een screenshot gespot in de Philips Hue-app, waarin te lezen is dat de integratie van Philips Hue met Works with Nest voorbij is per 17 november. Dat geldt voor de integratie met Nest Cam, Nest Protect en Nest Thermostat. Dit merken mensen die al enige tijd gebruikmaken van de integratie, want voor nieuwe gebruikers is de integratie tussen Hue en Nest al langer niet mogelijk.

Je komt echter niet per definitie in de kou te staan. Signify schrijft zelf dat het uiteindelijk de bedoeling is dat de Philips Hue-lampen wel bruikbaar zijn met Nest. Hier is echter tijd voor nodig. Google is nog bezig om meer smarthome-mogelijkheden in te bouwen in zijn Home-app. Works with Nest gaat namelijk over in Hey Google, het programma dat is gelinkt aan de Home-smarthome-app van Google.

Advertentie

Google Home-app

Wat je kunt doen om te zorgen dat je Philips-producten toch nog met Nest werken, dat is gebruikmaken van Google Home. Link het Hue-account aan de Google Home-app en je kunt daardoor onder andere de populaire Home/Away-optie gebruiken. Dat schijnt een veel gebruikte mogelijkheid te zijn onder gebruikers.

Op de speciale pagina schrijft Signify ook nog iets over Google Assistent: “Als je Philips Hue-lampen zijn verbonden met Google Assistent, kun je je slimme Nest-luidsprekers en -displays blijven gebruiken om je lampen te bedienen.” Helemaal onwerkbaar met Nest wordt het dus zeker niet.

Reacties (0)