Nest Hub Max test optie activeren Google Assistent zonder hotword

22 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-nest-hub-max-1

Google test een nieuwe functie op de Nest Hub Max, waarmee gebruikers de Google Assistent benaderen zonder eerst "Hey Google" te zeggen.

Nest Hub Max gebruiken zonder hotword

In een video op het kanaal van Jan Boromeusz is een functie op de Nest Hub Max te zien, die gebruikers in staat stelt de Google Assistent aan te spreken zonder het gebruik van een hotword. In dit geval heeft dat hotword de vorm van “Hey Google” aangenomen, maar die twee woorden hoef je dus niet te gebruiken. De functie duikt op in de sectie Dogfood Features, waar Google-gebruikers alvast nieuwe functies kunnen testen in preview.

Het gaat in dit geval om de functie genaamd Blue Steel. Eenmaal geactiveerd is het niet meer nodig de term “Hey Google” te gebruiken, terwijl je toch allerlei dingen kunt vragen aan de stemassistent. Wanneer je een commando uitspreekt, dan verschijnen de gekleurde cirkels van de Assistent wel in beeld van de Nest Hub Max.

Advertentie

Hoe dit echter werkt, is niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat de hardware gebruikmaakt van de ingebouwde camera, maar het kan ook zijn dat hier gebruikgemaakt wordt van ultrageluid (waarmee ook de reguliere Nest Hub ‘ziet’ dat je voor het scherm staat). Boromeusz meldt dat de Assistent begint met luisteren vanaf het moment dat het weet dat je in de buurt bent.

Dat ultrageluid wordt nu bijvoorbeeld gebruikt voor het weergeven van extra informatie. Bijvoorbeeld: wanneer je muziek luistert in je speakergroep en de Nest Hub daar onderdeel van is, dan krijg je de mediabediening te zien wanneer je voor het scherm staat. Dat komt doordat het scherm op dat moment onhoorbare geluidgolven advuurt in de kamer, die van je lichaam afketsen — en dat wordt dan weer door de microfoon opgepikt waardoor de hardware dus weet dat er iemand in de buurt is.

Mocht deze functie worden uitgerold naar de Nest Hub Max (officieel nu alleen te koop in de VS), dan kan het zijn dat andere smart displays met dezelfde technologie aan boord mogen rekenen op dezelfde update. Google heeft zelfs niets bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)