Philips Hue krijgt ondersteuning voor Siri Shortcuts

04 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
nieuwe-philips-hue-lampen

Het bedrijf achter Philips Hue heeft bevestigd dat het lichtsysteem in de toekomst ondersteuning gaat aanbieden voor Siri Shortcuts. Met Siri Shortcuts is het mogelijk taken in je smarthome te automatiseren; je kunt meerdere dingen laten gebeuren middels een spraakopdracht naar de stemassistent.

Philips Hue en Siri Shortcuts

Philips Hue en Apple slaan wederom de hand ineen. Het bedrijf achter Hue, Signify, heeft bevestigd dat het lichtsysteem deze herfst nog op een update kan rekenen die ondersteuning aanbiedt voor Siri Shortcuts. Met Siri Shortcuts is het mogelijk de stemcommando’s aan te passen. Daarnaast is het zelfs mogelijk meerdere acties achter elkaar te laten gebeuren met één commando. Shortcuts zal beschikbaar zijn op alle iOS-apparaten die geüpdatet kunnen worden naar iOS 12, de update die deze herfst zal worden uitgebracht.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je lampen langzaamaan uitgaan en er rustige muziek wordt afgespeeld wanneer je zegt dat je naar bed gaat (“Hey Siri, ik ga naar bed”). Of je stelt in dat je lampen op een zaterdagochtend aangaan terwijl er ondertussen een bericht naar een vriend wordt gestuurd met de vraag om wat te gaan doen, wanneer je “Hey Siri, het is zaterdag” roept. Kortom: je kunt later dit jaar de lampen van Philips Hue dus toevoegen aan het rijtje te automatiseren onderdelen binnen je Homekit-opstelling.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)