Panasonic lanceert 4G Nubo Cam als concurrent voor Nest Cam

21 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Nubo Cam Panasonic

BARCELONA - Panasonic heeft tijdens het MWC de Nubo Cam IP-camera gepresenteerd. Die moet het opnemen tegen de Nest Cam van Google. Grootste verschil tussen beide beveiligingscamera's is dat de Nubo Cam behalve een wifi-verbinding ook een 4G-verbinding biedt.

Nubo Cam met simkaart

Via het mobiele telefoonnetwerk kan de camera wereldwijd worden aangestuurd en kunnen de beelden op een smartphone, tablet of pc worden bekeken. De Nubo Cam kan zo worden ingesteld dat hij alleen een melding geeft als er mensen in beeld komen. In het apparaat zit een simkaartsleuf. De camera kost 349 euro. Voor prijzen tussen 9,99 en 99 euro per maand kun je er een abonnement bij nemen waardoor de beelden direct naar de cloud van Panasonic worden gestuurd.

Micro sd-kaart en cloud

Behalve de cloud heeft de Nubo Cam ook een micro sd-kaartsleuf om opgenomen beelden op te slaan. De onderkant van de camera is magnetisch, zodat hij op metalen oppervlakken kan worden bevestigd door hem simpelweg neer te zetten. De camera bezit een IP64-certificaat en kan desgewenst buiten worden aangebracht.

Ook wifi

De Nubo Cam beschikt wel over een wifi-verbinding, maar Panasonic legt de nadruk op de 4G-verbinding. Bij gebruik daarvan worden alle beelden via het mobiele telefoonnetwerk verstuurd naar de server. Voor het goedkoopste abonnement van een tientje per maand is het aantal ‘gebeurtenissen’  dat zo wordt vastgelegd, gemaximeerd op 250. Voor het duurste abonnement betaal je honderd euro, maar mogen er vijfduizend gebeurtenissen worden vastgelegd op de server. Bij het goedkoopste abonnement worden de beelden tien dagen bewaard, bij het middelste abonnement van 30 euro dertig dagen, en bij het duurste abonnement negentig dagen.

Reacties (0)