Panasonic heeft een camera in de basis van een vloerlamp gestopt

30 januari 2019 1 Minuut 1 Reacties
panasonic-lamp-camera

Panasonic zoekt backers op crowdfundingplatform Indiegogo op voor het funderen van een speciale lamp met camera aan boord. Tussen nu en 22 februari kun je het bedrijf beloven geld te doneren wanneer het doel van de crowdfunding is behaald.

Panasonic-lamp met camera aan boord

Het beveiligen van je smarthome is natuurlijk prima, maar door overal camera’s te plaatsen kan dat ook een enge sfeer opleveren. Panasonic heeft daar iets op bedacht door een lamp met een camera te combineren. Het product wordt de HomeHawk Floor: Camera and Ambient Light genoemd. Tussen nu en 22 februari kunnen backers beloven geld te doneren wanneer het doel van het project is behaald. In totaal moeten honderd mensen perks claimen via de Indiegogo-pagina; momenteel staat die teller al op 31 geclaimde perks.

De installatie moet simpel zijn: je stopt de stekker in het stopcontact en hoeft verder geen andere draden te gebruiken of in te loggen in een account. In de lamp zit een batterij die nog negentig minuten blijft werken nadat de stroom is uitgevallen. Verder is er een nachtmodus (in kleur!), opnamen in 1080p en een kijkhoek van 140 graden. Ook is er ondersteuning met grote stemassistenten, zodat je de camera snel uitzet als er visite is. Mocht je de lamp nu alvast bestellen, dan kun je hem pas in mei voor het eerst verwachten.

Reacties (1)