Ovie Smarterware vertelt wanneer je eten over de datum is

23 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Ovie Smarterware

Opbergdozen bestaan nu enkel uit een beetje plastic, en kunnen verder niks anders dan het opbergen van voedsel of andere producten. Maar aangezien we leven in een steeds meer verbonden wereld, is er nu een Kickstarter die daar verandering in kan brengen. Het Ovie Smarterware voedselbewaarsysteem is ontworpen om in de gaten te houden of je eten nog wel houdbaar is.

Ovie Smarterware

Het Ovie Smarterware systeem werkt met Amazon Alexa en bevat een aantal onderdelen. Er is een SmartTag, die je in een Ovie-container moet stoppen, een clipje voor zakjes met eten en een universele connector voor andere vormen van opslag (denk aan dozen van het afhaalrestaurant om de hoek). Je drukt op de knop om de SmartTag in te schakelen en vertelt de app vervolgens wat voor voedsel het in de gaten houdt.

Dat kan door handmatig in te voeren welk eten je in de container hebt gedaan, maar je kan ook aan Alexa vertellen wat je precies bewaart. Verder wordt er nog een afzonderlijke hub meegeleverd die je in het stopcontact moet stoppen. Die is met het internet verbonden en maakt het mogelijk voor alle systemen om met elkaar te communiceren.

De bedoeling is om op termijn ook Google Home toe te voegen. Verder werkt de batterij van de SmartTag tussen de twaalf en achttien maanden, voordat je deze moet vervangen. Het bedrijf werkt verder met een standaarddatabase met de houdbaarheid van voedsel en geeft je aan de hand daarvan een indicatie of je eten nog wel houdbaar is.

Daarin speelt de SmartTag van Ovie Smarterware ook een rol; die is groen op het moment dat het eten nog vers is, maar halverwege de vervaldatum wordt hij geel. Dan is het eigenlijk wel tijd om het eten op te eten. Verder wordt de SmartTag rood op het moment dat het eten weggegooid moet worden.

Er wordt gemikt op een Kickstarter van 34.000 dollar. Momenteel is er, met 134 donateurs zo’n 14.000 dollar opgehaald. Je kan investeren vanaf 60 dollar en krijgt dan in februari 2019 drie SmartTags, drie connectors en één hub.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)