Originele SmartThings-hub uit 2013 werkt eind juni niet meer

05 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
SmartThings-hub

De originele Samsung SmartThings-hub stopt deze zomer te werken. De stekker wordt eruit getrokken per 30 juni 2021.

De originele hub kun je straks dus met een gerust hart weggooien, want je hebt er helemaal niets meer aan. Dat hoeft echter niet een probleem te zijn. Als je alleen wifi- en bluetooth-apparaten in je SmartThings setup gebruikt, dan kun je deze prima nog bedienen met de SmartThings-app op je smartphone of tablet. Gebruik je echter ook andere apparaten die op het ZigBee- of Z-Wave-protocol draaien, dan werkt dit dus niet meer via de hub.

Wat kun je dan doen? Je zult hoe dan ook iets nieuws moeten aanschaffen. Je kunt de nieuwste versie van de SmartThings-hub aanschaffen (versie 3). In de Verenigde Staten is er een deal voor 65 procent korting, maar daar heb je hier weinig aan. Europese klanten kunnen mogelijk via Aeotec een nieuwe hub met korting aanschaffen, maar of dat ook geldt voor Nederland en België is onduidelijk. De originele hub is hier officieel nooit verschenen. Versie 2 uit 2015 en versie 3 (zie foto) uit 2018 overigens wel. Mogelijk heb je toch een mail ontvangen met een link om de nieuwe hub met korting aan te schaffen. Laat het ons dan vooral weten in de reacties. Heb je de originele hub uit 2013 pas onlangs gekocht, dan kun je mogelijk nog aanspraak maken op de garantie en kun je je geld mogelijk geheel of gedeeltelijk terugkrijgen. Hoe dan ook, beschik je over de eerste versie van de hub, dan is het apparaatje deze zomer niet meer te gebruiken. Dit is overigens niet het enige SmartThings-apparaat wat stopt te werken. De SmartThings Link voor de Nvidia Shield (een usb-plugin) om de Shield in een smarthome-hub te transformeren stopt dan ook met werken.

SmartThings-hub V1 – Stopt men te snel?

Acht jaar na de lancering is de originele SmartThings-hub dus waardeloos geworden. Aan de ene kant logisch. De nieuwere versies bieden meer opties en voordelen. Aan de andere kant toont het de snelheid aan waarmee relatief nieuwe producten weer aan de kant geschoven worden. En dat is toch jammer te noemen.

Advertentie

Lees meer over SmartThings.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)