Nieuwe optie voor Alexa-opnamen voorkomt dat mensen meeluisteren

05 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Alexa

Amazon rolt een nieuwe optie uit voor stemassistent Alexa, waarmee gebruikers kunnen voorkomen dat medewerkers meeluisteren. Dit doet de Amerikaanse techgigant in navolging van Google en Apple, die al eerder soortgelijke maatregelen hebben getroffen.

Amazon-medewerkers hoeven niet naar je Alexa-opnamen te luisteren

In de afgelopen weken is er veel te doen geweest rondom echte mensen die meeluisteren naar de stemopnamen die zijn gemaakt door verschillende stemassistenten. Zo hebben onder meer Google en Apple ervoor gezorgd dat er (voorlopig) geen mensen meeluisteren naar de opgenomen berichten. In navolging van die maatregelen, zien we nu ook dat Amazon een soortgelijke optie aanbiedt voor Alexa-gebruikers. Je kunt nu als gebruiker voorkomen dat er dus mensen meeluisteren naar je stemcommando’s.

Het betreft hier een opt-out-optie: je moet dus zelf actief aangeven dat je niet wil dat Amazon-medewerkers kunnen meeluisteren (hoe klein die kans ook is) naar je opnamen. De optie is in elk geval beschikbaar voor iedereen, dus dat is goed nieuws — ook al moet je nu zelf even actie ondernemen. Er is veel te doen omtrent privacy en smarthomeproducten en -diensten, met stemassistenten in het bijzonder. Zo lees je hier een overzicht van dingen die je wil weten over privacy en de Google Assistent en lees je er later nog meer over op de site.

Reacties (0)