Nieuwe chip van Qualcomm moet slimme speakers nog slimmer maken

21 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
slimme-speaker-qualcomm

Chipfabrikant Qualcomm heeft een nieuwe chip aangekondigd die slimme speakers nog een stuk slimmer en sneller moet maken. Deze chip moet er tevens voor zorgen dat de gebruikerservaring op vooruitgaat, aangezien stemassistenten ons straks beter zouden moeten verstaan.

Nieuwe chip van Qualcomm

In de afgelopen jaren hebben we de termen ‘smart’ en ‘slim’ vaak voorbij zien komen als het om verschillende soorten speakers gaat. Slimme speakers met een stemassistent aan boord die je kunnen helpen bij alledaagse dingen. Maar soms komt het wel eens voor dat die assistenten je niet goed verstaan, door bijvoorbeeld herrie in de kamer. Qualcomm heeft nu een nieuwe chip aangekondigd, de QCS400, die dit soort speakers nog slimmer en sneller moet maken. Ook moet de gebruikerservaring erop vooruitgaan, is de belofte.

Wanneer een slimme speaker deze Qualcomm-chip aan boord heeft zitten, dan zouden stemassistenten gebruikers beter kunnen verstaan. De woorden voor het activeren zouden beter opgevangen worden, de responstijd zal sneller zijn en ook wanneer je op de achtergrond muziek afspeelt zou de speaker moeten kunnen horen wat je zegt. Verder moet de chip ervoor zorgen dat er ook lokale bediening mogelijk is (voor wanneer er even geen internet beschikbaar is) en voor draagbare speakers zal er een langere accuduur beschikbaar zijn.

Qualcomm heeft zich ook gericht op het audio-onderdeel van zo’n slimme speaker. De stem van de assistent in kwestie zou beter moeten klinken en de muziek die je afspeelt op het apparaat ook. De quadcore-processor en dedicated digitale signaalprocessor (dsp) ondersteunen tot 32 kanalen aan audio, evenals Dolby Atmos en DTS:X (handig voor de slimme soundbars). Verder is er support voor Qualcomms eigen DDFA-versterker en aptX-bluetooth-audio. Voor smart display’s is ook de Qualcomm Adreno-gpu toegevoegd.

Reacties (0)