De Amazon Echo Plus fungeert ook als een hub voor de smarthome

28 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
amazon echo plus

Amazon heeft woensdagavond ook een uitgebreide versie van de bestaande Amazon Echo-speaker aangekondigd: de Amazon Echo Plus. Deze speaker doet alles wat je inmiddels mag verwachten en fungeert ook nog als een hub voor de smarthome, en kan zelf protocollen herkennen.

Amazon Echo Plus aangekondigd

Amazon heeft woensdagavond ook de Amazon Echo Plus gepresenteerd. De slimme speaker doet alles wat je er inmiddels van kunt en mag verwachten en fungeert ook nog eens als een smarthomehub. Je kunt namelijk gebruikmaken van verschillende smarthomeprotocollen en daardoor een groot aantal apparaten aansluiten. Aanwezig zijn dezelfde 360-graden speakers en microfoons die stemmen van een afstand kunnen opvangen. Daarnaast is er ook nog eens ondersteuning voor Dolby-geluid, voor de extra nodige kwaliteit.

De slimme speaker is slim genoeg om zelf smarthomeprotocollen te kunnen herkennen en een installatieproces te starten, laat Amazon tijdens de presentatie van haar nieuwe producten zien. Gebruikers hoeven hiervoor geen apps of vaardigheden te downloaden: de Amazon Echo Plus werkt, direct uit de doos, met de huidige standaarden. De Plus is nu te koop in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland voor een prijs van 149 dollar en wordt geleverd met een Philips Hue-lamp. Over een Nederlandse release is niets bekend.

Reacties (0)