Netgear Orbi Pro WiFi 6: nieuw meshsysteem met wifi 6-ondersteuning

15 september 2020 3 Minuten 0 Reacties
netgear-orbi-pro-wifi-6-1

Netgear maakt bekend dat de nieuwe Orbi Pro-lijn, de Netgear Orbi Pro WiFi 6, mag rekenen op ondersteuning voor wifi 6.

Netgear Orbi Pro WiFi 6 aangekondigd

De Netgear Orbi Pro WiFi 6 is een nieuwe toevoeging aan het portefeuille van wifi 6-producten van Netgear Business en volgt de eerder dit kwartaal gelanceerde WAX610 en WAX610Y WiFi 6 dual-band access points op. De Orbi Pro WiFi 6 Mesh bestaat uit een enkele router en één draadloze satelliet, en kan worden uitgebreid tot zes draadloze satellieten. De zes satellieten bieden dekking tot een totale oppervlakte van ongeveer 1700 vierkante meter.

Het systeem biedt een grotere capaciteit zodat kantoren, werkplekken en zakelijke locaties uitgerust zijn om meerdere videostreams te streamen, grote bestanden te delen en Internet of Things (IoT)- en beveiligingsapparatuur te gebruiken. Ondernemers kunnen, bijvoorbeeld als ze groeien of als de behoeftes veranderen, meer apparaten verbinden met hun zakelijke WiFi-netwerk wanneer nodig.

Het Netgear Orbi Pro WiFi 6 Tri-band Mesh-systeem biedt ondersteuning aan voor wifi 6 en alle voordelen die daarbij horen. Netgear noemt de verbinding met dit systeem ​​veilig en betrouwbaar. door de ondersteuning van de meest recente wifi-gegevensbeveiligingsstandaard (wpa3), vier ssid’s en vlan-ondersteuning. De Orbi Pro WiFi 6 is ontworpen voor bedrijfseigenaren met kleine kantoren en beperkte IT-kennis. Maar de Orbi Pro is ook geschikt voor restaurants, bars, winkels, medische praktijken, en kleine onderwijscentra.

Advertentie

Belangrijkste specificaties

Dit zijn de belangrijkste specificaties van de Netgear Orbi Pro WiFi 6.

  • Vier keer meer ‘ruimte’ voor externe apparaten en honderd procent hogere snelheid per router en satellieteenheid, vergeleken met de vorige generatie;
  • Draadloze backhaul-superhighway ondersteunt maximaal zes satellieten met een totale oppervlakte van ongeveer 1700 vierkante meter;
  • Tri-band 12-stream wifi 6, vier streams op 2,4 GHz en acht streams op 5 GHz. Elke unit levert tot 6 Gbps aan datadoorvoer;
  • Werkt met de nieuwste iOS en Android wifi 6 mobiele apparaten en is compatibel met de standaarden wifi 4 (ieee 802.11n) en wifi 5 (ieee 802.11ac);
  • Haalt alles uit wifi 6 met behulp van functies zoals speciale quad-stream wifi 6-backhaul, ofdma en mu-mimo;
  • Bevat één 2,5 G Ethernet-poort voor bedrade netwerkconnectiviteit met meerdere gigabytes per node. Ideaal bij aansluiting op Netgear multi-gig Ethernet-switches.

Met de Insight-app kunnen bedrijfseigenaren hun netwerk vanaf elke locatie beheren via een mobiel apparaat. Dus ook als de beheerder vanuit huis werk is dit geen probleem. De Insight-app maakt de installatie heel eenvoudig en laat de beheerder verschillende wifi-kanalen voor medewerkers, gasten en andere doeleinden opzetten.

Unieke en geavanceerde beheermogelijkheden zijn onder andere:

  • 1-Year Insight-abonnement inbegrepen bij Orbi Pro WiFi 6
  • Onmiddellijke installatie van de Orbi Pro WiFi 6
  • Bewaking en beheer op afstand via de Insight app
  • Multi-netwerk en multi-site bewaking en meldingen op afstand.

Prijs en beschikbaarheid

De SXK80-100EUS is de basis router met adviesprijs 869,99 euro. De SXK80B3-100EUS is een bundel van drie producten (een router en twee satellieten) met adviesprijs 1189,99 euro. De SXK80B4-100EUS is een bundel van vier producten (één router en drie satellieten) met adviesprijs 1499,99 euro. En de SXS80-100EUS is een losse satelliet met adviesprijs 489,99 euro.

Reacties (0)