Netgear kondigt beveiligingscamera Arlo Pro 2 met video in 1080p aan

10 oktober 2017 2 Minuten 1 Reacties
netgear-arlo-pro-2

Fabrikant Netgear heeft dinsdag een nieuwe versie van haar beveiligingscamera aangekondigd: de Arlo Pro 2. Deze camera kan beelden in 1080p opnemen en heeft verder nog wat andere handige snufjes voor gebruikers in petto.

Dit is de Netgear Arlo Pro 2

Netgear heeft een nieuwe versie van de Arlo Pro-camera aangekondigd: de Arlo Pro 2. Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd te zijn ten opzichte van het vorige model, maar schijn bedriegt. De Pro 2 is volledig draadloos te gebruiken, net zoals het eerste model, maar nu krijgen gebruikers toegang tot video in 1080p (verhoogd van 720p), met een kijkhoek van 130 graden. De batterij moet ook dit keer maanden meegaan voordat die leegraakt. Maar dat betekent niet dat je hem alleen kunt gebruiken zonder draad.

De Arlo Pro 2 kan zowel met als zonder draad gebruikt worden. Met draad kan de camera zeven dagen per week, 24 uur per dag video opnemen (daar heb je wel een abonnement voor nodig). Ook kan de camera het moment laten zien voordat er iets gebeurd, omdat het enkele seconden voor het detecteren van bewegingen ook beelden opslaat. Gelukkig zijn gebruikers zelf in staat activiteitenzone’s in te stellen, zodat je niet constant te maken krijgt met content die eigenlijk nergens goed voor is. Slimme notificaties zijn vooralsnog in bèta.

De Amazon Alexa zit in de Arlo Pro 2 geïntegreerd. Mensen met een Amazon Echo Show of Fire TV-mediaspeler kunnen de beelden van de camera direct terugkijken met een stemcommando. Ook werkt Netgear samen met Google aan Assistant-integratie, maar eenzelfde functionaliteit als tussen Nest en Google zit er voorlopig niet in. Die is namelijk nog maar net gereedgemaakt voor partners, waardoor dit dus nog even op zich laat wachten. Wanneer de beveiligingscamera naar Nederland komt, is op moment van schrijven onbekend.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

In de Verenigde Staten is de camera nu te koop. De camera kost 220 dollar, zo’n veertig dollar meer dan het vorige model. Een pakket met twee camera’s en de benodigde hub kost 480 dollar. Een pakket met vier camera’s kost achthonderd dollar. Voor tien dollar per maand kun je videobeeldmateriaal tot dertig dagen terugkijken. Er is ook een gratis optie: daarmee kijk je tot zeven dagen terug.

Reacties (1)