Netatmo voegt Google Assistant-ondersteuning toe aan beveiligingscamera’s

31 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
Netatmo Presence

Netatmo heeft bekendgemaakt dat de Presence- en Welcome-beveiligingscamera's ondersteuning hebben gekregen voor Google Assistant. Via stembediening kunnen gebruikers een aantal van de functies gebruiken. Een automatische software-update maakt de camera's compatibel met de virtuele assistent, die vanaf nu beschikbaar moet zijn.

Zo kun je Google Assistant nu vragen om een live feed van een Netatmo-camera op een Chromecast-enabled scherm bekijken. Ook is het mogelijk om het licht van de Netatmo Presence bedienen. De Presence en Welcome-camera’s krijgen de update, ook de camera’s die al een tijdje op de markt verkrijgbaar zijn.

Lamp bedienen en live-beelden op het scherm

De Netatmo Presence is een beveiligingscamera voor buiten en waarschuwt gebruikers direct wanneer er onregelmatigheden dreigen. De camera heeft een ingebouwde lamp, die gebruikers zelf kunnen activeren of dit automatisch laten gebeuren wanneer er een persoon, auto of dier gedetecteerd wordt. De lamp is straks te activeren met het commando: “Ok Google, turn on the garden light”.

De Netatmo Welcome is een slimme beveiligingscamera voor binnen. Gebruikers krijgen op de smartphone direct een waarschuwing wanneer er gevaar dreigt. Er wordt direct een afbeelding gestuurd, net als een video. Door gezichtsherkenningstechnologie kan de Welcome ook gezichten herkennen. Door het commando “Ok Google, show/play/project/cast the camera on my tv” zijn de beelden van beide modellen direct te bekijken op een scherm met Chromecast.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

jan Boer

jan Boer
01 juni 2018 om 21:18

is een stroom aansluiting voldoende?

Inloggen