Nest Hello kan zien wanneer je een pakketje krijgt (in de VS)

28 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
Nest-Hello-review-deur

Amerikaanse gebruikers van de Nest Hello-deurbel kunnen voortaan een notificatie krijgen wanneer ze een pakketje ontvangen. De functie is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten; onduidelijk is nog of die ook naar Europa zal komen.

Nest Hello herkent pakketjes

Google heeft aangekondigd dat de Nest Hello-deurbel voortaan in staat is pakketten te herkennen. Door middel van machine learning weet de slimme bel wanneer er een pakketje op de stoep staat. Eigenaars krijgen vervolgens een notificatie van het apparaat. Vooralsnog is de functie alleen beschikbaar voor de mensen in de Verenigde Staten die een Nest Aware-abonnement hebben. Onduidelijk is of de functie ook naar Europa zal komen. Daarnaast noemt Google dit één van de meest gewilde features van dit moment.

Het team achter de Nest Hello heeft de camera dus middels machine learning geleerd hoe pakketjes eruitzien, door het constant foto’s van pakketten en bezorgingen te laten zien. Vervolgens wordt alle data ingevoerd en zou de Hello nu zelfstandig moeten kunnen herkennen wanneer er een pakket binnenkomt. Er zijn wel wat voorwaarden: zo moet het pakket een tijdje goed zichtbaar zijn en minimale afmetingen van acht bij tien bij één inch hebben. De nieuwe functie staat overigens automatisch aan en kan handmatig uitgeschakeld worden.

Reacties (0)