Microsoft wil Cortana en Google Assistent laten samenwerken

18 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
cortana-halo

Microsoft-ceo Satya Nadella heeft laten weten dat hij graag ziet dat stemassistent Cortana en Google Assistent in de toekomst samenwerken. Momenteel kunnen Alexa-gebruikers de digitale assistent al aanspreken en is er andersom ook een integratie.

Cortana en Google Assistent: samenwerking op komst?

Satya Nadella, de ceo van Microsoft, heeft in een interview met Business Insider laten weten dat hij graag ziet dat Google Assistent en Cortana gaan samenwerken. Echter, een samenwerking is nog niet aangekondigd. De stemassistent van Microsoft is momenteel al te gebruiken op Windows 10, Android en iOS. Microsoft ziet haar als een Microsoft-dienst die op zo veel mogelijk platformen moet kunnen werken, als applicatie of als een skill. Daarin moet ze niet verschillen van andere Microsoft-diensten, zoals bijvoorbeeld Office.

Hoe de samenwerking zou moeten werken is nog niet naar buiten gebracht. Wel is het zo dat Cortana en Amazon Alexa al samenwerken. Alexa-gebruikers kunnen de Microsoft-assistent oproepen (en andersom), waardoor er meer mogelijkheden beschikbaar zijn voor beide groepen gebruikers. Op moment van schrijven heeft Google nog niet gereageerd op de uitspraken van de Microsoft-ceo, dus is het nog even afwachten of deze samenwerking van de grond komt. Het wachten is nu dus op een reactie van de zoekmachinegigant.

Reacties (0)