Microsoft en Xiaomi werken samen aan slimme spreakers en meer

24 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-slimme-speaker

Microsoft en Xiaomi hebben aangekondigd dat de bedrijven gaan samenwerken aan verschillende producten, zoals slimme speakers en kunstmatige intelligentie in het algemeen. Zo krijgen beide bedrijven toegang tot elkaars diensten, kennis en markten, dat voor beide mooie kansen moet kunnen genereren.

Microsoft en Xiaomi werken samen aan AI

Microsoft en Xiaomi hebben aangekondigd dat beide bedrijven nauwer met elkaar gaan samenwerken aan cloud computing, kunstmatige intelligentie en hardware. Het bedrijf uit Redmond laat weten dat Xiaomi toegang krijgt tot clouddiensten, zoals Azure, voor de ontwikkeling van laptops, smartphones en slimme apparaten, die vervolgens op internationale markten kunnen worden uitgebracht. Xiaomi biedt de softwaregigant dan weer toegang tot de markt in China, waar westerse bedrijven soms moeilijk geld op kunnen verdienen.

Daarnaast zijn er nog gesprekken over de integratie van stemassistent Cortana binnen de slimme speaker van Xiaomi, de Mi AI. Tot op heden heeft Microsoft meegewerkt aan één slimme speaker, de Harman Kardon Evoke. Deze speaker concurreert met de Amazon Echo en de Google Home in de VS en heeft daar moeite mee. Wellicht dat China dus nieuwe kansen biedt. Daarnaast zou Xiaomi toegang kunnen krijgen tot contextuele AI en spraakopties en diensten zoals zoekmachine Bing, browser Edge en belprogramma Skype.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)