Met deze gadgets staat in iedere slimme keuken een topchef

15 september 2016 6 Minuten 0 Reacties
iGrill mini vleesthermometer

In een slimme keuken horen ook slimme apparaten. Met de gadgets in dit artikel staat in iedere slimme keuken een echte topchef.

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je eenvoudig een topchef kunt worden? De producten in dit artikel kunnen je in ieder geval alvast een heel eind op weg helpen. Smarthome Magazine ging op zoek naar slimme keukengadgets die ervoor zorgen dat in de toekomst iedereen een lekkere maaltijd kan bereiden in zijn eigen slimme keuken.

Slimme pan

Wij kunnen ons geen slimme keuken zonder slimme pan voorstellen. Wat betreft slimme pannen is er keuze genoeg, waaronder de Pantelligent. Deze slimme pan zorgt ervoor dat iedereen zijn biefstuk, zalmmoot of wokgroente goed kan bakken. De pan werkt via bluetooth samen met een bijbehorende app. Vanaf dat moment kun je precies zien hoe je bijvoorbeeld jouw biefstuk moet bereiden. De app houdt ook precies in de gaten hoe warm de pan is en geeft je een melding zodra jouw biefstuk in de pan kan en wanneer hij omgedraaid moet worden. Dat wordt bereikt doordat de app over een uitgebreid receptenboek beschikt. Pantelligent kan via de officiële website van het bedrijf besteld worden voor een bedrag van 99 dollar. Helaas verstuurt het bedrijf zijn pannen (nog) niet naar Nederland.

Slimme hetelucht friteuse

De hetelucht friteuses worden anno 2016 steeds populairder, dus kon een slimme uitvoering van het apparaat niet langer ontbreken in een slimme keuken. Tefal is het bedrijf dat een dergelijke slimme hetelucht friteuse op de markt heeft gebracht onder de naam Actifry Smart XL. Met de hetelucht friteuse van Tefal ben je er zeker van dat je maaltijd voortaan altijd goed uit het apparaat komt. Zo kan het apparaat middels Bluetooth samenwerken met een smartphone en een bijbehorende applicatie. Daar heb je de keuze uit tal van recepten en kun je stap voor stap lezen en door middel van video’s zelfs zien wat je moet doen. Zo vertelt de app onder andere hoelang iets gefrituurd moet worden. Zodra die tijd is verstreken, wordt het apparaat uitgeschakeld. Op deze manier kan het dus echt nooit meer misgaan in de keuken. De hetelucht friteuse is gewoon in Nederland te koop en kost op het moment van schrijven 269 euro.

Advertentie

Slimme weegschaal

Een keuken kan weer een stapje slimmer gemaakt worden als hij ook beschikt over een slimme weegschaal. Een handige slimme keukenweegschaal, is op de markt gebracht door Drop. Met het apparaat, dat in Nederland te koop is voor een bedrag van nog geen 80 euro, worden recepten voortaan aangepast aan wat jij wil. Met de bijbehorende app kun je recepten zoeken, kookinstructies bekijken en een kookwekker instellen. Een andere handige functie, is dat recepten aangepast kunnen worden aan wat je in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld nog 800 gram meel over, terwijl je 1 kilogram nodig hebt, dan past Drop het recept aan op de 800 gram meel die je wel in je bezit hebt.

Slimme grill

Een slimme grill die precies weet hoe lang een bepaald stuk vlees gebakken moet worden om hem rare, medium of well done te krijgen, is ook een handige versterking in een slimme keuken. Cinder heeft een dergelijk apparaat op de markt gebracht: de Cinder Precision Grill. Via de Cinder App kun je aangeven welk voedsel je in het apparaat hebt gelegd. Daarna kun je aangeven hoe het gebakken moet worden en tenslotte krijg je een notificatie zodra jouw eten bereid is. Een Precision Grill van Cinder kost op dit moment als pre-order 299 dollar. Helaas bieden de makers nog geen verzending naar Nederland aan.

Slimme Crock-Pot

Een Crock-Pot die van afstand te bedienen is, is ook een van de mogelijkheden in een slimme keuken. Zo heeft Belkin recent een slimme slow-cooker op de markt gebracht die samenwerkt met de WeMo app. Zodra de applicatie geïnstalleerd staat, kun je altijd en overal jouw Crock-Pot bedienen. Zo kun je onder andere de temperatuur en de kooktijd aanpassen. Ook kun je de Crock-Pot met de app van afstand aan- en uitzetten, de status bekijken en notificaties ontvangen wanneer het eten klaar is. Een dergelijke Crock-Pot is voor een bedrag van 130 dollar te koop, omgerekend zo’n 116 euro.

Slimme thermometer

Mocht je je vaak afvragen of je vlees wel gaar is, dan zou een slimme vleesthermometer uitkomst kunnen bieden. De iGrill 2 bijvoorbeeld, een apparaat dat een notificatie naar je smartphone stuurt zodra het vlees gaar is. Wanneer de thermometer in het vlees is geprikt, kun je een temperatuur instellen met de bijbehorende app. Zodra die temperatuur is bereikt, ontvang je een melding en is het tijd om aan tafel te gaan. Voor 109 euro heb je een dergelijke bak- & grillthermometer in huis.

Slimme Sous Vide

Een techniek die in de laatste jaren ook aan populariteit heeft gewonnen, is Sous Vide. Reden genoeg voor Anova om een slimme Sous Vide-apparaat op de markt te brengen. Via Kickstarter werd een project gestart voor de Anova Precision Cooker en inmiddels is het apparaat al enige tijd om de markt. De Precision Cooker van Anova kan aan iedere pan gemonteerd worden. Vervolgens kun je via de bijbehorende app op zoek gaan naar de instellingen die je nodig hebt voor jouw eten en kun je op ‘start’ klikken. Daarna kun je jouw eten voorbereiden, wat dus inhoudt dat je bijvoorbeeld jouw vlees in een vacuumzak plaatst en vervolgens in een laag water in de pan legt. De Anova Precision Cooker doet de rest. Zodra het eten klaar is, ontvang je een melding. Op het moment van schrijven kun je al voor 139 euro aan een dergelijk apparaat komen. Bestellen kan via de officiële website van Anova.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de smart home? Neem dan ons uitgebreide archief eens door met tips en adviezen. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.

Reacties (0)