Medisana Home Care Robot helpt ouderen in dagelijks leven

08 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
mediasana-home-care-robot-ifa-2019-afb-1

De Medisana Home Care Robot is een digitale assistent voor ouderen die kan helpen met taken in het dagelijkse leven. De robot biedt digitale diensten aan aan ouderen en kan bediend worden met de stem via Amazon Alexa.

Dit is de Medisana Home Care Robot

Robots worden op allerlei plekken ingezet: in de industrie voor het fabriceren van auto’s, in de medische zorg voor het herkennen van tumoren en nu ook in het huis van oudere mensen die hulp kunnen gebruiken in het dagelijkse leven. Niet alleen worden mensen ouder, ook willen ze langer zelfstandiger leven en daar kan een robot natuurlijk prima bij helpen. De Medisana Home Care Robot beschikt over een camera met kunstmatige intelligentie en kan daardoor autonoom door het huis navigeren waar nodig.

De Medisana is te bedienen via het touchscreen aan de voorkant of via stemcommando’s. Vooral dat laatste is handig wanneer oudere mensen minder mobiel zijn. Mocht je slechter zien of trillingen hebben in je handen, dan is de Medisana Home Care Robot dus nog steeds bruikbaar. Bovendien zorgt de integratie met stemassistent Amazon Alexa ervoor dat je smarthomeapparatuur in huis kunt aansturen. Zo kun je lampen aan- en uitdoen, de temperatuur regelen en bijvoorbeeld een alarm of wekker instellen.

Verder is de user interface, het menu, simpel gehouden, zodat mensen gemakkelijker bij contacten kunnen komen en snel met mensen kunnen bellen, bijvoorbeeld. Ook kun je ervoor kiezen muziek of video af te spelen op de Medisana Home Care Robot. Bovendien zijn er mogelijkheden met betrekking tot het monitoren van de gezondheid, zoals bloeddruk, bloedsuikerspiegel, hartslag of zuurstofverzadiging. Hiermee krijg je een prima indruk van je gezondheid, waarna je actie kunt ondernemen wanneer dat nodig is.

Ook is er nog een integratie met Vitadock+, waardoor de Medisana Home Care Robot in combinatie met andere producten van Medisana gebruikt kunnen worden. De robot kan zodoende helpen herinneren dat je nog iets in moet nemen of dat je iets moet laten meten, en kan die metingen versturen naar aangesloten systemen. Vanaf volgend jaar moet het ook mogelijk zijn dat de robot contactpersonen raadpleegt wanneer er is mis gegaan is. En als die mensen niet beschikbaar zijn, kan er een noodnummer worden ingeschakeld.

Reacties (0)