De Mark 1 is een open hardware met een open source stemassistent

31 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
mark-1-mycroft

Mycroft is een open source stemassistent die wordt ontwikkeld door een startup met dezelfde naam. De assistent draait op de Mark 1, maar kan dus in principe op elke hardware draaien, omdat het systeem dus voor iedereen is opengesteld.

Dit is de Mark 1 van Mycroft

Mycroft is ’s werelds eerste open source stemassistent, gemaakt door een startup die dezelfde naam draagt. Mycroft (het bedrijf) is in 2015 opgericht met als doel een kunstmatige intelligentie te bouwen die toegankelijk zou zijn voor iedereen. En dat is gelukt: omdat het systeem open source is, is het in principe overal op te installeren, zoals televisies, koelkasten, wearables en zelfs auto’s. Om de stemassistent en bijbehorende hardware te ontwikkelen, vroeg Mycroft medio 2015 om hulp via Kickstarter. 1.120 backers hebben 127,520 dollar opgebracht.

In de bovenstaande video kun je het resultaat zien: de Mark 1. Dit is open hardware en meer bedoeld als een referentiedesign, waar andere fabrikanten hun producten op kunnen baseren. De Mycroft (de stemassistent) kan simpele vragen beantwoorden en je vertellen hoe laat het is, welke dag het is en wat het weer wordt of je vertellen wat er voor nieuws is, je helpen bij het instellen van reminders, muziek, radio of podcasts afspelen en producten aansturen die op hetzelfde wifi-netwerk aanwezig zijn. Wikipedia kan ook als bron gebruikt worden.

De software van Mycroft is momenteel nog in pre-alpha en draait op Linux-computers, de Mark 1 en Raspberry Pi (die overigens gebruikt wordt voor de Mark 1). De verwachting is dat er een gepolijste en gebruiksvriendelijke ervaring van de Mycroft rond februari 2018 gereed is. Echter, deze week zijn de eerste modellen van de assistent voor in huis geleverd bij de eerste backers. Het product is ook al te bestellen voor een bedrag van 129 dollar (zo’n 115 euro). Daarnaast is het doel dat Mycroft zo veel mogelijk integraties zal kennen met andere systemen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)