Linksys breidt mesh-wifi-systeem Linksys Velop uit met powerline adapter

26 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
linksys-velop-powerline-adapter

Linksys maakt bekend dat het mesh-wifi-systeem Linksys Velop wordt uitgebracht met een powerline adapter voor wifi via het stopcontact. Zo kun je mogelijk voor een betere verspreiding van wifi zorgen binnen je huis en de dode hoeken tegengaan met extra knooppunten.

Linksys Velop met powerline adapter

Linksys brengt een nieuw pakket op de markt met daarin een reguliere AC2200-punt en twee powerline adapters, genaamd AC1300. Via powerline adapters is het mogelijk wifi in huis te verspreiden via stopcontacten, via een zogenaamd mesh-netwerk. Beide adapters bieden ondersteuning aan voor mu-mimo en wpa2-beveiliging, evenals bluetooth voor de installatie. Onder de motorkap zit een quadcore-processor, geklokt op 716 MHz. De AC1300 heeft een maximale snelheid van 1.300 Mbps, de AC2200 heeft maximaal 2.200 Mbps.

Voor meer informatie over de Linksys Velop, kun je onze recensie erop naslaan. De nieuwe knooppunten, ook wel nodes genoemd, beschikken verder over een enkele 2,4 GHz-radio (802.11b/g/n), één 5 GHz-radio (802.11n/ac) en drie antennes en versterkers. Mocht die combinatie letters en cijfers voor verwarring zorgen, geen nood: dat wordt in de toekomst versimpeld met versienummers voor wifi-verbindingen. Helaas beschikken de powerline adapters niet over een ethernetaansluiting of extra stopcontact.

De powerline adapters voor de Linksys Velop zijn over een paar dagen beschikbaar in de Verenigde Staten. Het pakket gaat 399,99 dollar kosten. Over een Europese releasedatum is momenteel nog niets bekend.

Reacties (0)