Lenovo Smart Clock Essential aangekondigd: slimme klok met Google Assistent

31 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
lenovo-smart-clock-essential-1

Lenovo heeft maandag een nieuwe versie van de Smart Clock gepresenteerd, namelijk de Lenovo Smart Clock Essential met Google Assistent. Dit is een slimme klok die je in principe in elke kamer in huis zou kunnen plaatsen. Het apparaat heeft het meeste weg van een slimme wekkerradio.

De Lenovo Smart Clock Essential

Net zoals de eerder uitgebrachte Lenovo Smart Clock is ook de Smart Clock Essential volledig hands-free te gebruiken. Je hoeft in principe dus de knoppen op het apparaat niet te gebruiken. Omdat de Google Assistent ingebouwd zit, kun je tegen de slimme klok praten alsof het een slimme speaker is. In de basis is dit natuurlijk gewoon een klok, waardoor de hoofdfunctie het weergeven van de tijd is. Dat gebeurt via het led-display aan de voorkant. Mocht je de tijd toch niet kunnen zien, dan kun je altijd aan Google vragen hoe laat het nu precies is. Dan kom je daar ook vanzelf achter.

De helderheid van het scherm wordt geregeld door een ambient light-sensor. Als het donker is, zal de helderheid minder fel ingesteld worden dan wanneer het licht is. Zo kun je hem bijvoorbeeld op de slaapkamer plaatsen, zonder er al te veel last van te hebben. Lenovo positioneert dit apparaat echter als een device voor overal in huis.

Verder beschikt de Lenovo Smart Clock Essential over een usb-poort, zodat je ’s nachts je apparaten kunt opladen. Denk dan bijvoorbeeld aan je smartphone, fitnesstracker of smartwatch. Bovendien is de slimme klok ook als een slimme speaker met Google Assistent te gebruiken. Zo krijg je toegang tot apparaatbediening in huis. Heb je al geïnvesteerd in producten met de Google Assistent? Dan kun je die voortaan mooi of wederom met je stem aansturen. Ook ben je in staat muziek af te spelen via de ingebouwde speaker met een vermogen van 3 watt. Ook kun je de Essential opnemen in je speakergroep, waardoor je overal in huis dezelfde tunes kunt laten klinken.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Smart Clock Essential heeft een startprijs vanaf 59,99 euro en zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf september 2020.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)