iRobot maakt stofzuigers weer iets slimmer en introduceert Roomba j7+

09 september 2021 4 Minuten 0 Reacties
iRobot Roomba i7+

iRobot heeft deze week nieuwe functies voor al zijn slimme robots gepresenteerd. Daarnaast komt het bedrijf met een compleet nieuw model: de Roomba j7+. De nieuwe, slimme stofzuiger kan uitwerpselen van huisdieren herkennen en ontwijken.

iRobot Genius 3.0

iRobot Genius 3.0 is het vernieuwde platform van iRobot, beschikbaar voor alle verbonden robots van het bedrijf. De update brengt verschillende vernieuwingen;

  • Clean While I’m Away – Robots moeten zich aanpassen aan jouw schema. Met behulp van de locatieservices op je telefoon kun je nu een gebied rondom je huis instellen, zodat de robot automatisch begint met schoonmaken als je telefoon het gebied verlaat, en weer stopt als je het gebied binnenkomt.
  • Smart Map Coaching en Room Name Suggestions – De robot leidt nieuwe klanten door de initiële installatie en hun schoonmaaktaken om hun Smart Map te personaliseren. Zo zorgt de robot ervoor dat de Smart Map geoptimaliseerd is om de robot op intelligente en efficiënte wijze door het huis te laten bewegen. Ook helpt de robot met Smart Map-personalisatie door automatisch kamernamen te suggereren zodra hij het in kaart brengen van de layout van het huis heeft afgerond en klaar is om de Smart Map te creëren.
  • Cleaning Time Estimates – In tijdsnood? Vergeten om je robot aan te zetten en zijn je gasten al onderweg? Bekijk hoelang een schoonmaaktaak duurt met de nieuwe Clean Time Estimates. Deze functie is beschikbaar voor iRobot Imprint Smart Mapping-robots2. Gebruikers kunnen hiermee een tijdinschatting zien in de iRobot Home App op basis van de kamer – of kamers – die ze hebben geselecteerd voor een specifieke schoonmaaktaak.
  • Quiet Drive – Als je een specifiek gebied moet schoonmaken, maar tijdens je andere bezigheden even niet gestoord wil worden, kun je de robot opdragen om zachtjes te doen als deze zich van en naar schoonmaaktaken verplaatst. Quiet drive schakelt de stofzuigonderdelen uit als de robot niet actief bezig is met een schoonmaaktaak.

iRobot Roomba j7+

De iRobot Roomba j7+ is de allernieuwste stofzuiger van iRobot en is dan ook uitgerust met het Genius 3.0-platform. Het apparaat komt in twee varianten: de plus-versie met CleanBase (opvangbak) en de normale versie zonder Clean Base. De opvangbak is een stuk compacter dan bij de vorige generatie stofzuigers. De stofzuiger zelf heeft echter zijn ronde vorm weer terug, waar vorig jaar nog modellen met een rechthoekige zijde geïntroduceerd werden.

De j7+ beschikt over PrecisionVision Navigation. Daardoor wordt de stofzuiger slimmer na elk gebruik. De robot leert de beste manier om zich door je huis te bewegen en onthoudt specifieke kamers en meubels, om zo schoon te kunnen maken waar dat het hardst nodig is. De Roomba j7+ neemt de tijd om je schoonmaakvoorkeuren en -regels te leren kennen, vraagt om en reageert op feedback, en onthoudt die feedback voor toekomstige poetsbeurten. Als de j7+ een obstakel tegenkomt, stuurt hij een foto naar de iRobot Home App, waarin je de robot kunt opdragen om het obstakel te vermijden of om eromheen schoon te maken. Daarnaast kun je feedback geven in de iRobot Home App over hoe de stofzuiger in de toekomst met zulke obstakels moet omgaan. Door dit te combineren met Imprint Smart Mapping is de stofzuiger in staat de plattegrond van een huis te leren, waardoor klanten zelf kunnen kiezen welke kamers worden schoongemaakt met behulp van de iRobot Home-app of via stembediening.

Advertentie

Bovendien herkent en ontwijkt de stofzuiger snoeren en uitwerpselen van huisdieren, zodat je zeker weet dat de schoonmaaktaak goed wordt uitgevoerd. Ook als je je oplaadsnoer op de grond laat liggen in de woonkamer, ziet de j7+ het snoer en zal hij het vermijden. Dankzij de Pet Owner Official Promise (P.O.O.P.) vervangt iRobot elke Roomba j7+ die vaste uitwerpselen van huisdieren niet uit de weg gaat.

De robot heeft een afwerking van geweven metaal en een intuïtief ontwerp met één knop. De Clean Base is volledig opnieuw ontworpen om onder tafels te passen en minder ruimte in te nemen. Door de verborgen opbergruimte heb je altijd een extra stofzuigerzak bij de hand. Dankzij de Clean Base kan de Roomba j7+ zichzelf legen in de bijgeleverde stofzuigerzak die pas na zestig dagen hoeft te worden vervangen. Bovendien komt er bij het legen van het Clean Base Automatic Dirt Disposal-systeem geen stofwolken of rommel vrij. Het enige wat je hoeft te doen is de gebruikte zak weggooien, en deze vervangen door een nieuwe.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Roomba j7+- en j7-robotstofzuigers zijn vanaf nu verkrijgbaar. De Roomba j7+ heeft een adviesprijs van 999 euro en de Roomba j7, zonder de Clean Base, een adviesprijs van 749 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)