Innr lanceert slimme filamentlampen voor ZigBee-netwerken

31 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Innr filament lampen

De Nederlandse fabrikant Innr kondigt nieuwe slimme lampen aan, in de vorm van filamentlampen. De Twee ledlampen met transparant glas passen in elke E27-fitting en kunnen met de smartphone of tablet en via een aparte afstandsbediening bediend worden.

Innr slimme filamentlampen

De nieuwe, glazen lampen zijn gemaakt naar het model van de klassieke gloeilampen die in Europa worden gebruikt. Omwille van het hoge energieverbruik worden, zoals bekend, gloeilampen niet meer geproduceerd. In de huidige interieurs zie je steeds vaker armaturen waarin de lamp goed zichtbaar is. Door het mooie klassieke design ook in een smartvariant aan te bieden, wordt er volgens Innr een grote wens in de slimme verlichtingsmarkt vervuld.

Beide nieuwe releases van de filamentlampen zijn dimbaar via de Innr-app, hebben een heldere glazen bol en besparen tot 80 procent elektriciteit in vergelijking met conventionele gloeilampen. Beide types zullen verkrijgbaar zijn in een enkele en een dubbele verpakking. De lampen hebben een stralingshoek van 320 graden en een levensduur van ongeveer 15.000 branduren.

De variant RF 263 heeft een gouden coating. Om deze reden wordt dit product op de markt gebracht met de toevoeging ‘Vintage’ (kaarslicht). De Vintage geeft een wittint van 2.200K, de output is 350lm, hij verbruikt 4.2W en de lamp heeft energieklasse A+. De variant RF 265 heeft helder wit glas en heet ‘White’. Deze versie geeft een wittint van 2.700K, de output is 806lm, hij verbruikt 6.3W en de lamp heeft energieklasse A++.

De lampen kunnen worden aangestuurd via het Zigbee 3.0-protocol en is daarom geschikt voor gebruik met bijvoorbeeld de Innr Bridge, Philips Hue Bridge, Samsung SmartThings Bridge, Amazon Echo Show of Plus (2e gen). De lancering van de Innr RF 263 zal echter niet compatibel zijn met de Apple HomeKit en Hue Entertainment functionaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

Beide E27-lampen zijn vanaf begin augustus verkrijgbaar. De richtprijzen zijn voor de RF 263 Vintage vanaf 16,99 euro en de RF 265 White wordt aangeboden vanaf 17,99 euro.

Reacties (0)