Streamingtips #1 – The Brothers Sun en The Curse

05 januari 2024 2 Minuten 0 Reacties
Bobs burgers

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

The Brothers Sun (Netflix)

Je zal maar in Amerika een gewoon leven denken te leven, als je erachter komt dat je moeder het kopstuk is in de Taiwanese maffia. Je broer zit er blijkbaar ook in, de organisatie, en jij wil gewoon acteur worden. Het is het plot van The Brothers Sun, een nieuwe serie op Netflix waarin publiekslieveling Michelle Yeoh een geweldige maffiamoeder neerzet. “Jij doet de criminele zaken, maar je broer moet studeren want morgen geldt zijn tentamen 8 procent mee voor het eindcijfer.” Reken op wat absurdisme, spanning, humor en al met al een heerlijk wegkijkende serie.

Special Forces VIPS: Wie Durft Wint (Videoland)

Videoland begint dit jaar met een goed voornemen: hard trainen. In Special Forces VIPS: Wie Durft Wint worden meerdere bekende Nederlanders onderworpen aan een soort drill: ze moeten allemaal zware taken volbrengen waaraan soldaten ook worden blootgesteld. Lichamelijk, maar absoluut ook psychisch. Kunnen ze het aan?

Bob’s Burgers (Disney+)

De vrolijke familie uit Bob’s Burgers is terug. De animatieserie voor volwassenen is inmiddels al aan zijn dertiende seizoen toe, maar blijft geliefd. Het restaurant, de plannen met burgers, maar vooral elk familielid dat een handleiding nodig heeft: het is een heerlijke familie om naar te kijken. 

Shameless (Amazon Prime Video)

De serie Shameless liep van 2011 tot en met 2021 en staat nu in zijn geheel op Amazon Prime Video. Het gaat over een familie die ietwat dysfunctioneel is. Vaders heeft het geld weggedronken in de kroeg, en de kinderen vinden allemaal hun eigen weg in hoe ze hun leven leiden. En dat doen ze allemaal op zeer unieke wijze en, zoals de naam al doet vermoeden, schromen ze niet. Gewoon echt niet.

The Curse (SkyShowtime)

Op SkyShowtime is nu een serie te zien die heel bijzonder is: The Curse. Het is duistere comedy en het gaat niet heel flitsend, dus het is niet voor iedereen, maar het is desondanks waarschijnlijk een serie die enorm goed gaat scoren. Nathan Fielder zit erin, Emma Stone, en wat er gebeurt is vooral heel onheilspellend, ethisch onverantwoord en… zeer ongemakkelijk. Klinkt vreselijk, maar is verrassend intrigerend. Je kunt nu de eerste vijf afleveringen bekijken.

Reacties (0)