Ikea rolt scene-ondersteuning uit voor eigen smarthomeplatform

27 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
ikea-snelkoppeling

Ikea is begonnen met het uitrollen van scene-ondersteuning voor zijn eigen smarthomeplatform. De update arriveert binnen de Home Smart-app.

Ikea voegt scene-ondersteuning toe

Eigenaars van de Ikea Tradfri-gateways kunnen met firmwareversie 1.12.31 scenes configureren binnen Home Smart-app. Met een scene is het mogelijk meerdere smarthome-apparaten in huis tegelijkertijd te bedienen. Dat geldt in het algemeen voor scenes, maar nu dus ook binnen de app van de meubelverkoper. Binnen de Home Smart-app is het nu mogelijk de Tradfri-lampen, de Symfonisk-speakers en de Fyrtur-jaloezieën te bedienen via een geautomatiseerd proces.

Daarnaast biedt de update ondersteuning aan voor de Shortcut Buttons die eerder in het nieuws verschenen. Dit zijn knoppen waarmee je zo’n scene activeert en waarmee je dus in één keer meerdere apparaten aanstuurt. De knoppen zijn officieel nog niet te koop, maar moeten een prijs van ongeveer tien euro krijgen.

Wanneer je de Home Smart-applicatie geüpdatet hebt, dan krijg je er een nieuwe, dedicated sectie bij in de app waar je alles regelt omtrent die scenes. Je vindt de knop helemaal bovenaan in de app. Eén scene die Ikea zelf voorstel is de knop waarmee je alles in één keer uitschakelt. Daarmee worden bijvoorbeeld alle lampen en speakers uitgeschakeld die geregistreerd zijn binnen de applicatie. In de toekomst kun je hier dus een fysieke knop voor gebruiken, zoals dat bijvoorbeeld ook kan bij Philips Hue. Met de fysieke knoppen schakelen je lampen in en uit en kun je verschillende scenes selecteren.

Advertentie

Wanneer je dergelijke knoppen op een handige plek hangt in huis, bijvoorbeeld bij de voordeur, dan kan iedereen de lampen in- en uitschakelen. Dan hoeven ze niet moeilijk te doen met apps en stemcommando’s en is het Home Smart-systeem ook lekker toegankelijk.

Begin januari verschenen de Shortcut Buttons van Ikea n het nieuws, omdat ze per ongeluk verkocht werden in Nederland en Duitsland, waar ze een prijskaartje hadden van 7,99 euro. In Litouwen kosten de knoppen nu 9,99 euro, maar de website geeft aan dat ze niet verkrijgbaar zijn momenteel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)