Ikea Shortcut Button gelekt: slimme knop met ondersteuning voor scènes

29 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
ikea-shortcut-button

Er is een nieuw smarthomeproduct van Ikea gelekt, genaamd de Ikea Shortcut Button. Dit moet een slimme knop voorstellen die ondersteuning aanbiedt voor verschillende scènes. Zo kun je op verschillende manieren op de knop drukken en andere resultaten bewerkstelligen.

Dit is de Ikea Shortcut Button

Er is een nieuw smarthomeproduct van Ikea gevonden bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond. De Ikea Shortcut Button is een slimme knop met ondersteuning voor meerdere scènes. Met scènes worden in feite meerdere moment van een dag aangeduid, zoals vertrekken, thuiskomen of relaxen. Met een enkele druk op zo’n knop kunnen meerdere apparaten bediend worden. Neem onze recensie van de Logitech Pop maar eens door voor voorbeelden. Met genoeg ondersteuning is er in feite van alles mogelijk.

De Ikea Shortcut Button, ook met Tradfri Shortcut Button genoemd, werd als eerste ontdekt door David Zatz. Op de afbeelding is een afbeelding zichtbaar van een bed. De Zweedse website Teknikveckan denkt dat het mogelijk is pictogrammen te weergeven voor de verschillende scènes, waardoor duidelijk moet zijn wat je nou activeert. Wanneer je op de slimme knop drukt, dan wordt er een signaal afgegeven naar de Ikea Home Smart-applicatie, zoals beschreven in de gebruikershandleiding.

Ook moet de slimme knop zo’n twee jaar meegaan op een enkele knoopcelbatterij en heb je een Ikea Tradfri-gateway nodig om apparaten in huis te kunnen bedienen. Opvallend is echter dat de Ikea Home Smart-applicatie momenteel geen scènes ondersteunt, alleen timers. Het zou dus kunnen dat het lek van de Ikea Shortcut Button de aankomende functie zojuist verklapt heeft. Op moment van schrijven is nog niet duidelijk wat de accessoire moet kosten, maar afgaande op de reputatie van Ikea zal dit minder dan de concurrentie zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)