IFA 2019 round-up: wat hebben we gezien op het gebied van mobile?

11 september 2019 4 Minuten 0 Reacties
IFA-feature

IFA 2019 zit er op. We hebben een week lang in Berlijn doorgebracht om onder meer de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobile te bekijken. In dit artikel vind je de belangrijkste aankondigingen, de meest opvallende nieuwe producten en de meest interessante ontwikkelingen.

IFA 2019 zit er alweer op. Tablets Magazine was een week lang aanwezig in Berlijn om alle nieuwe producten en ontwikkelingen in de gaten te houden. De afgelopen dagen heb je alle nieuwe producten hier al voorbij zien komen. Het is de hoogste tijd voor een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en nieuwe producten op het gebied van smartphones, tablets en convertibles.

Mobile

Grotere schermen en meer camera’s. Dat zijn eigenlijk de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van smartphones. Ook betaalbare midrangers met een oled-scherm gaan we de komende tijd steeds vaker zien. De Motorola One Zoom is een dergelijk toestel. Voor 430 euro krijg je een oled-scherm en maar liefst vier camera’s achterop. Dit toestel gaat echter flinke concurrentie krijgen, want in deze prijscategorie zijn er nog meer interessante toestellen aangekondigd. HMD Global komt met twee Android One-toestellen, namelijk de Nokia 6.2 en de Nokia 7.2, terwijl TCL (Alcatel, Blackberry) nu ook voor het eerst een smartphone onder de eigen naam gaat uitbrengen, namelijk de TCL Plex. Daarnaast komt TCL ook met een nieuw budgettoestel onder de vlag van Alcatel, de Alcatel 3x. Ook Motorola komt met een nieuw budgettoestel voor precies dezelfde prijs als de Alcatel 3x. Deze Moto E6 Plus gaat ook 159 euro kosten.

Daarnaast werken fabrikanten nog altijd aan opvouwbare schermen of smartphones met meerdere schermen. De LG G8x ThinQ is eigenlijk een compromis. Het toestel is niet opvouwbaar, maar juist opklapbaar. Hierdoor heeft dit toestel in totaal drie schermen, waarvan twee schermen volledig in 6,4-inch. Samsung toonde ook de eerste echte opvouwbare smartphone, de Samsung Galaxy Fold, maar dit toestel komt helaas niet naar Nederland toe. In hetzelfde duurdere segment als de LG G8x ThinQ gaan we ook de Sharp Aquos R3 zien, een toestel met twee notches en een uniek display met een verversingssnelheid van 120Hz. Ook Sony komt met een nieuw toestel, de Sony Xperia 5. Dit toestel is een beetje de opvolger van de Xperia 1, maar dan net wat compacter en iets minder voor een nichemarkt. Tot slot komt ook Asus nog met een Ultimate Edition van de Asus ROG Phone 2, speciaal voor de gamers onder ons. Grote afwezige tijdens de IFA 2019 is overigens Apple, maar verwacht later vandaag meer informatie over de nieuwe iPhones tijdens het Apple Special Event.

Lees ook de vijf beste nieuwe smartphones van de IFA 2019

Tablets en convertibles

Grote afwezige tijdens de beurs waren de tablets, maar gelukkig hebben we wel interessante convertibles gezien. Convertibles met een touchscreen en omklapbaar scherm kunt je tenslotte ook als tablet gebruiken. Lenovo toonde ons maar liefst vier nieuwe Yoga-convertibles tijdens de IFA 2019. Je hebt volop keuze uit Windows 10-convertibles bij Lenovo, want je kunt kiezen uit 13″-, 14″- of 15″-modellen. Lenovo zet niet alleen in op stembediening met Cortana en Alexa, maar gebruikt ook biometrische vingerafdrukverificatie op een aantal modellen. Lenovo is de laatste tijd goed bezig als het gaat om gewone laptops. Veel nieuwe modellen behoren tot de top van de markt als het gaat om de prijs-kwaliteitsverhouding. Enkele van deze laptops komen nu ook uit als Yoga-model met een scherm dat je helemaal kunt omklappen en een touchscreen. De aankondiging van de Lenovo-modellen heeft onze interesse in ieder geval gewekt.

Naast nieuwe convertibles komt Acer met vier nieuwe Chromebooks. Het gaat om twee compacte modellen met een 11,6″-scherm en twee grotere modellen met respectievelijk een 14″- en 15,6″-scherm. Het leuke aan deze nieuwe modellen is dat je deze zelf samen kunt stellen. Hierbij kun je kiezen uit de processor, het werkgeheugen of het opslaggeheugen. De nieuwe Chromebooks van Acer bieden direct ondersteuning voor Google Assistant en hebben behoorlijk uitgebreide connectiviteitsopties.

Verslag IFA 2019

Wil je al het nieuws vanaf de beursvloer van IFA 2019 nog eens doorlezen, dan kun je terecht in ons IFA 2019 archief. Overigens houden we ons ook bezig met productlanceringen op het gebied van smart home en home cinema. Hiervoor kun je terecht op SmarthomeMagazine.nl en HomecinemaMagazine.nl.

Reacties (0)