Husqvarna-robotmaaiers hebben vanaf nu ondersteuning voor IFTTT

01 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
Husqvarna

De robotgrasmaaiers van Husqvarna hebben vanaf nu ondersteuning voor IFTTT. Je vindt de nieuwe functie in de Automower Connect-app.

Husqvarna, bekend van de robotgrasmaaiers, hebben een nieuwe functie toegevoegd voor de Automower Connect-app. Vanaf nu is er ondersteuning voor IFTTT (If This Then That) en openen er verschillende nieuwe mogelijkheden voor je grote vriend in de tuin.

Gebruikers van de Husqvarna Automower kunnen de robotgrasmaaier koppe;en met andere slimme producten en diensten met IFTTT-functies via de app Autmower Connect. Zo kun je de app bijvoorbeeld via IFTTT koppelen aan een weerapp, zodat de robotgrasmaaier alleen gaat maaien bij een goede weersverwachting. Ook kun je op deze manier bijvoorbeeld sleutelwoorden gebruiken in je digitale agenda. Heb je bijvoorbeeld een bepaald sleutelwoord als besproeien of tuinfeest in je agenda staan, dan zal de robotgrasmaaier wachten met maaien. Bart van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux zegt er het volgende over:

“We zien dat steeds meer klanten gebruikmaken van slimme diensten om hun Husqvarna-robotmaaiers te besturen. Dit is een aanvulling op ons aanbod van spraakgestuurde smart home-diensten en biedt een hoger niveau van automatisering. Via IFTTT bieden we onze klanten meer controle over de Automower-ervaring en de mogelijkheid om deze aan te passen aan hun persoonlijke situatie en behoeften. We zullen almaar meer verbindingsmogelijkheden toevoegen om onze gebruikers nog meer flexibiliteit te bieden”,

Alleen iOS-gebruikers

De toegevoegde IFTTT-functionaliteit is nu beschikbaar in de app Automower Connect. Via het tabblad Smart Home kun je starten met koppelen door op de knop ‘verbinden’ te drukken. Overigens zijn de slimme koppelingen in Automower Connect op dit moment alleen nog beschikbaar voor iOS-gebruikers. IFTTT werkt met de Husqvarna Automower X-line-modellen en met modellen die zijn uitgerust met een Automower Connect-kit.

Reacties (0)