Homey heeft nu ingebouwde ondersteuning voor Apple Homekit

12 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
homey-in-huis

De smarthomehub Homey heeft sinds kort ondersteuning voor Apple Homekit ingebouwd, waardoor meer apparaten aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo hoef je dus niet meer zelf aan de slag met een andere oplossing, zoals een Raspberry Pi bijvoorbeeld.

Homey met ondersteuning voor Homekit

Homey is een apparaat voor in je smarthome die ervoor kan zorgen dat verschillende andere apparaten met elkaar kunnen communiceren. Het is een smarthomehub die je in sommige gevallen nodig zou kunnen hebben wanneer je gebruikmaakt van verschillende protocollen. Het product is al een tijdje te koop en heeft tot nu toe prima kunnen werken met Homekit-producten, maar van een echte ondersteuning was nog geen sprake. Daar is nu verandering in gekomen, heeft het bedrijf achter de hub bekendgemaakt op zijn blog.

Nu de ondersteuning er is, betekent dat je in veel gevallen nu apparaten met elkaar kunt koppelen die voorheen niet met elkaar konden communiceren. Ook heb je hiervoor nu geen andere apparaten meer nodig die daar voorheen voor konden zorgen, zoals een Raspberry Pi bijvoorbeeld. Merken die tot op heden dus onbereikbaar waren, zoals Nest, Somfy en meer, kunnen nu dus worden opgenomen in een breed netwerk van protocollen en mogelijkheden. Naar eigen zeggen ondersteunt Homey nu meer dan vijftigduizend apparaten.

Reacties (0)