Homey werkt voortaan direct met de Google Assistent

15 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
Homey review 4

Het Nederlandse bedrijf Athom heeft bekendgemaakt dat de smarthomehub Homey voortaan direct met de Google Assistent kan werken. Dit maakt directe spraakopdrachten mogelijk, zoals "Hey Google, zet mijn tv aan", om maar een voorbeeld te geven.

Homey werkt nu met Google Assistent

Athom rolt vanaf vandaag een update uit voor de Homey, de smarthomehub van het bedrijf. Daardoor kunnen Google Assistent-gebruikers Homey rechtstreeks verbinden met hun Google Home-apparaat. Dit maakt directe spraakopdrachten mogelijk, zoals “Hey Google, zet mijn tv aan”, om maar een voorbeeld te geven. De integratie van de slimme stemassistent van Google is gratis beschikbaar voor alle Homey-gebruikers in alle talen die door Google worden ondersteund. Je kunt de update nu elk moment verwachten.

De synchronisatie van live huisgegevens naar Google, zoals de status van apparaten en sensormetingen, kan handmatig worden ingeschakeld in de Homey-app. Dit was een vereiste van Athom om gebruikers de vrijheid te geven om te kiezen of ze hun privégegevens willen delen met Google. Daar waar de Google Home apparaten alleen aan elkaar kan koppelen als er een wifiverbinding aanwezig is, kan de Homey-hub ongeveer vijftigduizend devices koppelen. Ongeacht de verbinding: of dit nou wifi, bluetooth, Zigbee, Z-Wave, 433 MHz of infrarood is.

Reacties (0)