HomeKit Secure Video-ondersteuning wordt uitgerold naar Eufycam 2 en 2C

10 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
EufyCam 2

Eufy, onderdeel van Anker, is begonnen met het uitrollen van HomeKit Secure Video-ondersteuning voor de Eufycam 2 en 2C. Daardoor krijg je als eigenaar van de camera's toegang tot de handige HomeKit-functie. Het uitrollen is nu begonnen en kan elk moment arriveren.

HomeKit Secure Video-update komt eraan

Je kunt nu al checken of je de juiste software op je iPhone hebt staan. Staat er bij softwareversie ‘2.1.0.4h’, dan ben je voorzien van de meest recente update. Het kan nog tot twee of drie weken duren voordat iedereen de update ontvangen heeft, maar dan weet je in elk geval hoe je hem kunt herkennen. Eigenaars van de Eufycam 2 of 2C hebben in elk geval iets om naar uit te kijken. Met HomeKit Secure Video worden beelden namelijk in iCloud opgeslagen en automatisch voorzien van end-to-end versleuteling.

Het detecteren van beweging gebeurt ook nog eens lokaal; daar komt dus geen server aan te pas. Videobeelden kunnen worden bekeken in de Woning-app, die eveneens verantwoordelijk is voor het versturen van rijke notificaties wanneer er beweging gespot wordt. HomeKit Secure Video an sich is gratis, maar je hebt hier wel een iCloud-opslagabonnement van 200 GB of 1 TB voor nodig, en dat kost je enkele euro’s per maand. De opgenomen beelden tellen overigens niet meer voor de gereserveerde ruimte in de cloud van Apple.

Reacties (0)