Gordijnsysteem Slide ontvangt ondersteuning Google Assistent

20 maart 2020 1 Minuut 1 Reacties
slide-2019

Het slimme gordijnsysteem Slide heeft vanaf nu ondersteuning voor de Google Assistent gekregen, maakt de fabrikant vrijdag bekend. Daardoor is het mogelijk dat je voortaan je 'domme gordijnen' ook opent en sluit met een simpel stemcommando via Google Home of Google Nest.

Slide ondersteunt Google Assistent

De functie kan nu worden toegevoegd aan het system en is te installeren via de Google Home- of Google Assistent-applicatie. Door te zeggen ‘Hey Google, open de gordijnen’ of ‘Hey Google, sluit de gordijnen’ kunnen gordijnen via spraakbesturing worden geopend of gesloten. Met een Google Home of andere Assistant-speaker zijn de gordijnen nu dus letterlijk binnen stembereik, zonder tussenkomst van een de Slide App. Daardoor wordt het bedienen van de ‘domme gordijnen’ voortaan dus een stuk gemakkelijk dan eerst was.

Een vertegenwoordiger van fabrikant Innovation in Motion zegt daarover: “We hebben de afgelopen tijd hard samengewerkt met Google om te zorgen dat we met deze Assistant Action gordijnen nog slimmer gaan maken. Naast het openen en sluiten met je stem kunnen gebruikers hun gordijnen nu onderdeel maken van de routines binnen de Google Home app. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Movie night’ routine waarbij je instelt dat de lichten dimmen, de gordijnen sluiten en de TV aan gaat. Het is nog nooit zo makkelijk geweest.”

Op Smarthome Magazine hebben we het slimme gordijnsysteem Slide aan een recensie onderworpen. Onze bevindingen lees je hier.

Reacties (1)