Google Nest-producten zijn snel te koppelen aan SmartThings-platform

08 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
Nest Thermostat

Inmiddels vind je onder de merknaam Google Nest een groot aantal smarthomeproducten, die begin volgend jaar uitgebreid worden.

Google Nest en Samsung SmartThings

Alle Google Nest-apparaten zijn namelijk vanaf begin volgend jaar ook op te nemen in een Samsung SmartThings-netwerk. De integratie gaat live in januari 2021, waardoor je dus vanaf die maand in staat bent verschillende Nest-producten te laten reageren op andere Works with SmartThings-apparaten in huis.

Door de nieuwe ondersteuning is het voor Samsung SmartThings-gebruikers met Google Nest-producten in huis verschillende dingen te automatiseren. Zo kun je straks thermostaten, deurbellen en camera’s opnemen in je bestaande SmartThings-netwerk en bedienen vanuit de gratis beschikbare applicatie. Dit betekent ook dat sommige SmartThings-apparaten in staat zijn te communiceren met die Nest-producten. Zo kunnen Samsung-televisies met Tizen aan boord bijvoorbeeld het camerabeeld van de Nest Cams oproepen en kun je vast ook wel iets bedenken in het kader van de slimme koelkast.

Uiteraard is het ook mogelijk dingen te automatiseren. Zo kunnen bijvoorbeeld camera’s automatisch ingeschakeld worden wanneer er sensoren afgaan, terwijl ondertussen ook de lampen aanspringen wanneer het donker in huis is. Het is nog even afwachten of de integratie ook meteen naar de Nederlandse markt komt. In het persbericht wordt daar niets over gezegd, maar er wordt ook niet benadrukt dat dit alleen geldt voor de Amerikaanse markt. Gelukkig duurt het niet lang meer voordat janauri aanbreekt, dus komen we hier snel genoeg achter.

Advertentie

Samsung SmartThings is een open Internet of Things-platform bedoeld voor smarthomes. Het platform brengt verschillende apparaten samen, die op elkaar kunnen reageren indien nodig. Op dit moment hebben meer dan 120 merken zich aangemeld bij het platform en worden er 63 miljoen gebruikers bediend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)