Google Home, Nest Audio, Nest Mini en Nest Hub updaten: zo werkt dat

11 oktober 2020 3 Minuten 5 Reacties
Google Home

Aangezien de Google Home, Nest Mini en Nest Hub geregeld nieuwe functies krijgen, is het handig de apparaten up to date te houden. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Gelukkig is het zo dat de Google Home, Nest Mini en Nest Hub (en de onlangs gelanceerde Nest Audio), automatisch voorzien worden van updates. Je hoeft dus eigenlijk niet handmatig te checken of er een update beschikbaar is. Zolang je slimme speaker met het internet verbonden is, dan kun je ervan uitgaan dat de updates vanzelf binnen druppelen en geïnstalleerd worden. Maar wat nou als je denkt dat je speaker toch niet de meest recente update gedownload heeft? In dit artikel leggen we uit hoe je precies achterhaalt of dat het geval is en of de speaker niet toevallig net geüpdatet wordt.

Google Home updaten: zo check je de firmware

We noemen nu explicit Google Home, maar in principe werkt het onderstaande voor alle slimme speaker en smart displays van het bedrijf. Om de firmware na te kijken, volg je de onderstaande stappen uit.

  • Open de Google Home-app
  • Selecteer een slimme speaker
  • Selecteer de instellingen van die slimme speaker
  • Scroll naar beneden, helemaal onderaan vind je de firmwareversie

Vervolgens leg je dat nummer naast de nummers die Google bekendmaakt op deze pagina. Komen de nummers overeen, dan draait je slimme speaker of smart display op de meest recente firmwareversie.

Mocht het nummer niet overeenkomen, geen paniek. Het eerste dat je dient te doen is te wachten. Waarschijnlijk is de update dan nog onderweg. Het is namelijk zo dat wanneer Google een update uitrolt voor één van zijn producten, dat in fases gebeurt. Iedereen komt aan de beurt, maar sommige mensen moeten dus even wat langer wachten.

Mocht het je echt te lang duren, of loop je een update achter, dan kun je ervoor kiezen om de speaker in kwestie te resetten. Zie dit wel als een laatste redmiddel, omdat je je Google Home daarna opnieuw moet installeren en instellen.

Zo zie je dat de speaker updatet

Het kan ook zijn dat je Google Home-speaker net bezig is met updaten. Wanneer je het originele model hebt, de Home, dan zie je dat aan de gekleurde cirkel bovenop. Die draait dan, namelijk. Heb je de Nest Mini, dan zie je een witte lijn van links naar rechts lopen. Dit geldt ook voor de Nest Audio. Bij de Google Nest Hub is het wat gemakkelijker te achterhalen. Dat apparaat heeft een scherm en kan dergelijke informatie dus veel gemakkelijker overbrengen.

Het updateproces moet niet meer dan tien minuten in beslag nemen. Mocht het langer, reageert de speaker niet meer én zijn de lampjes niet meer zichtbaar, dan doe je er goed aan je systeem opnieuw op te starten. Dat doe je simpelweg door de stekker eruit te trekken, even te wachten en die er weer in te doen.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over Google Home-speakers? Dan kun je ons uitgebreide archief met achtergrondartikelen erop naslaan. Naast slimme speakers behandelen we namelijk nog veel meer onderwerpen. Daarnaast kun je alle producten van Google volgen op deze pagina, zodat je altijd helemaal op de hoogte bent.

Reacties (5)