Google Home Max met pensioen: slimme speaker is uitverkocht

15 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-home-max

Het is tijd de Google Home Max vaarwel te zeggen, aangezien de slimme speaker uitverkocht is en ook niet meer geproduceerd wordt.

Google Home Max uit productie gehaald

De Google Home Max was de eerste slimme speaker van Google met ondersteuning voor hifi-audio. De zoekmachinegigant laat nu weten dat de grote slimme speaker volledig uitverkocht is en in het vervolg niet meer geproduceerd wordt. Gebruikers met de speaker in huis zullen de komende periode nog steeds updates krijgen, aangezien er momenteel geen plannen zijn de ondersteuning voor het apparaat terug te trekken.

De Google Home Max is sinds 2017 te koop voor een bedrag van 399 dollar en is officieel nooit in Nederland uitgebracht. De slimme speakers beschikt over twee custom tweets en twee 4,5 inch woofers. Waarom de Home Max uit productie gehaald is, is ook meteen duidelijk. De Nest Audio is namelijk ook ontworpen met hifi in het achterhoofd, waardoor de grotere speakers dus zijn plek moest inleveren in het assortiment. De Nest Audio heeft een 75mm woofer en 19mm tweeter en wordt geleverd met software die de audioweergave optimaliseert.

Wanneer je nu bijvoorbeeld twee Nest Audio’s zou aanschaffen, dan krijg je een soortgelijk geluid (wellicht zelfs een beter geluid) als dat van de Google Home Max. Google benadrukt dat eigenaars van de speaker zich nergens zorgen om hoeven te maken, aangezien de ondersteuning blijft bestaan. Aangezien de speaker ook via verschillende webwinkels in onder meer Nederland en Duitsland aangeboden werd, zullen er ongetwijfeld een hoop gebruikers zijn die in Europa blij worden van zulk nieuws.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)