Google Home-app toont direct aan/uit-status van lampen in huis

04 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-home-app-new

Google is de laatste tijd flink bezig met het updaten van de Google Home-applicatie. Nu is er wederom een handige functie toegevoegd.

Download de update voor Google Home

Vorige week werd er bijvoorbeeld eindelijk het donkere thema uitgerold naar Google Home, wat veel zachter voor de ogen is in het donker. Daarnaast is er een gecentraliseerde camerapagina en vind je verschillende knoppen voor je smartphone voortaan ook in het snelle menu van Android 11. Android 11 is nu in bèta en wordt binnenkort gelanceerd, dus daar merken we nu nog weinig van. En nu heeft Google wederom een handige functie toegevoegd.

Eerder was het namelijk zo dat wanneer je de aan/uit-status van de lampen wilde checken in de Google Home-app, je de lamp in kwestie binnen de app moest openen. Onder het icoontje van de lamp stond alleen knoppen voor het in- en uitschakelen van de lamp. Daar komt nu verandering in. De app laat namelijk meteen zien wanneer een lamp aan- of uitstaat. Staat de lamp aan, dan is het grootste deel van het icoontje geel en zie je eronder de knop voor het uitzetten van de lamp. Staat de lamp uit, dan is slechts een klein deel geel en staat eronder dat je de lamp kunt inschakelen.

Deze handige functie wordt nu uitgerold naar de Google Home-applicatie op zowel Android als iOS. Je hoeft hiervoor geen update te downloaden: dit wordt allemaal aan de kant van Google geregeld.

Een mooie toevoeging is dat deze functionaliteit tevens werkt met slimme stekkers en stekkerblokken. Dergelijke apparaten worden doorgaans gebruikt voor domme lampen (ofwel: lampen zonder internetverbinding), waardoor je dus ook voor die gekoppelde apparaten snel kunt zien wat de status is.

Ondertussen is er nog een ander scherm toegevoegd aan de Google Home-app. Wanneer het de app niet meteen lukt een apparaat toe te voegen, dan krijg je enkele opties voorgeschoteld. Die opties zijn: Chromecast, Camera, Display, Deurbel, Lamp, Slot, Stekker, Sensor, Rookmelder, Speaker. Thermostaat en Wifi.

Reacties (0)