Android 11 krijgt smarthome-sneltoetsen in uit/herstart-menu

02 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
philips-hue-fulgato-spotlights-3

Het nieuwe knoppenmenu van Android 11 is gelekt. Het laat zien dat er nieuwe ‘sneltoetsen’ komen voor smarthome-toepassingen.

Zo kun je in hetzelfde menu als waarmee je de telefoon uitzet, snelkoppelingen vinden naar smarthome-apparaten. En kun je er niet alleen voor kiezen je telefoon uit te zetten, maar bijvoorbeeld ook je slimme lampen.

Android 11-menu

Uit gelekte informatie die bestemd is voor ontwikkelaars staat meer over het snelmenu waarmee je normaliter je telefoon uitschakelt. Zo kan het menu ‘Quick Controls’ hebben, een ander woord voor een soort sneltoetsen waarmee je je slimme apparatuur in- of uitschakelt. Denk aan je slimme lampen, sloten of thermostaat. Je kunt die dan vinden naast de virtuele ‘telefoon uitschakelen’-knop en de digitale knop waarmee je de telefoon opnieuw opstart.

Volgens Android Police zet een enkele tik een apparaat aan of uit. Met een langere aanraking klapt een menu open met meer mogelijkheden, al dan niet in de app van het smarthomesysteem zelf.

Advertentie

Mishaal Rahman (XDA-Developers) tweette over het lek, dat werd aangedragen door een andere Twittergebruiker:

Slimme beveiligingscamera

Opvallend is dat ook Google Pay op het screenshot te zien is. Ook dat lijkt een standaard optie te worden in het bekende uitschakelmenu, waarin je daarnaast nog steeds de noodoproep-optie ziet. Daarnaast lijkt het mogelijk te zijn de beelden van je slimme beveiligingscamera direct in het menu weer te geven.

De aankondiging van Android 11 stond eigenlijk gepland op 3 juni, maar in verband met de onrust in de wereld is besloten dit evenement op een later moment te laten plaatsvinden. Wanneer is nog onbekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)