Google en Fiat lanceren Fiat 500 Family Hey Google-auto

31 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Fiat 500 Family Hey Google

Fiat en Google werken samen aan een unieke versie van de iconische Fiat 500. De Fiat 500 Family Hey Google, zoals de serie officieel heet komt ook in Nederland en België op de markt.

De Fiat 500 Family Hey Google integreert Fiat’s Mopar Connect Service met de Google Assistant via My Fiat Action en komt met diverse functies voor de stemassistent, zelfs als je niet aan het rijden bent. Zo kun je met het commando: “Hey Google, ask my Fiat” vragen of de deuren op slot zijn, hoeveel benzine er nog in de tank zit, waar de dichtstbijzijnde garage is of kun je de waarschuwingslampen op afstand met je stem aanzetten. De Google Assistant is ook direct geïntegreerd in het infotainmentsysteem van de auto.

De speciale Hey Google-versie van de Fiat 500 komt met een speciale livery. Aan de buitenkant tussen de portieren vinden we de bekende gekleurde stippen. Voor de zijspiegels vind je het ‘Hey Google’-logo en zelfs de stoelen aan de binnenkant zijn voorzien van de gekleurde stippen die normaal gesproken aangeven wanneer de virtuele assistent luistert. Deze speciale editie komt naar de Fiat 500, en de 500X. De speciale 500L-versie komt niet naar Nederland, zo laat Fiat in een reactie weten. Lees ook de blogpost over de samenwerking tussen Fiat en Google.

Ook naar Nederland en België

Wat de prijs van deze speciale editie is weten we op dit moment nog niet. Ook is het de vraag of alle stemcommando’s in het Nederlands beschikbaar zijn. Waarschijnlijk moet je de Google Assistant even in het Amerikaans-Engels zetten voor alle mogelijkheden. Het goede nieuws is dat deze Hey Google-versie van Fiat naar tien Europese landen komt, waaronder Nederland en België. Je kunt alle mogelijkheden en vele foto’s alvast bekijken op de website van Fiat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)