‘Google brengt binnenkort nieuwe, goedkopere Nest-thermostaat uit’

09 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-nest-thermostat-e

Als we de geruchten mogen geloven dan brengt Google binnenkort een nieuwe, goedkopere Nest-thermostaat uit (met een prijs van 129 dollar).

Nieuwe Nest-thermostaat van Google – gerucht

Bloomberg schreef op 8 oktober over de nieuwe Nest-thermostaat van Google. De nieuwe thermostaat moet 129 dollar kosten en zou daarmee dan 40 dollar goedkoper zijn dan de Nest Thermostat E, die in 2017 op de markt kwam. Ook is het apparaat dan veel goedkoper dan de Nest Learning Thermostat. In het bericht van Bloomberg wordt een nieuwe plastic omhulsel aangehaald. Ook zouden sommige elementen die voorheen op basis van een aanraakgevoelige bediening bediend werden, gaan leunen op handbewegingen.

The new thermostat will include a sensor similar to the Soli system included in last year’s Google Pixel 4 phone. The component reads a user’s hand gestures, so they can swipe their hand up or down near the device to control the temperature or move their hand toward or away to navigate menus.

Vorige maand verscheen het nieuws van een nieuwe Nest-thermostaat van de zoekmachinegigant ook al in het nieuws, toen het apparaat gespot werd bij de FCC. Daar schreven we toen over:

De nieuwe Nest-thermostaat van Google wordt voorzien van zowel bluetooth als wifi, plus een 60GHz-transmitter. Waarvoor die dient, dat is nog onbekend. Het zou misschien kunnen zijn om via een soort radarsysteem de thermostaat te kunnen bedienen met handgebaren, maar dat is nog onzeker. Sowieso moet het nieuwe apparaat nog officieel worden aangekondigd door Google.

Bovendien heeft Rick Osterloh, bij het bedrijf verantwoordelijk voor hardware, al eerder laten weten dat de sensor opnieuw gebruikt zou worden na de Pixel 4. Echter, destijds werd niet gemeld op welk apparaat de sensor gebruikt zou worden. In de komende weken zou de thermostaat gepresenteerd moeten worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)