Nieuwe Google Nest-thermostaat goedgekeurd door waakhond

12 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
nest-thermostaat-new

Google laat het ene na het andere product achter bij de FCC om te zorgen dat deze worden goedgekeurd. Google's nieuwe Nest-thermostaat is goed door de commissie gekomen.

Google loopt de deur plat bij de FCC. De Federal Communications Commission in de Verenigde Staten heeft heel wat producten om goed te keuren. Het begon vorige maand met de Android TV-dongel die momenteel nog onder de naam Sabrina bestaat. Toen volgde de Pixel 4a 5G en de Pixel 5. Nu is het tijd voor een andere tak van sport: Google heeft goedkeuring van de FCC voor de nieuwe Google Nest-thermostaat.

Nest-thermostaat

De FCC is niet heel uitgebreid in zijn informatie, maar het apparaat wordt in ieder geval ‘thermostaat’ genoemd en het modeltype is ‘G5CVZ’. Er bestaat ook een foto van het identificatielabel van de FCC, op een product dat rechthoekig lijkt te zijn, maar dat schijnt waarschijnlijk niet de echte vorm van het apparaat te zijn.

De nieuwe Nest-thermostaat van Google wordt voorzien van zowel Bluetooth als wifi, plus een 60GHz transmitter. Waarvoor die dient, dat is nog onbekend. Het zou misschien kunnen zijn om via een soort radarsysteem de thermostaat te kunnen bedienen met handgebaren, maar dat is nog onzeker. Sowieso moet het nieuwe apparaat nog officieel worden aangekondigd door Google.

Google

Op zich is de FCC-informatie verder dus vrij summier, maar dit markeert wel voor het eerst dat er een Nest-apparaat uitkomt dat van Google komt, versus een product dat simpelweg al bestond maar de Nest-naam kreeg. Nest zelf heeft inmiddels al jaren geen apparaten meer uitgegeven. De Nest Learning-thermostaat dateert alweer uit 2015 (de derde generatie), al kwam in 2017 wel de E-thermostaat.

Het is dus wel weer tijd voor een upgrade van deze oude systemen, ook al doen ze hun werk nog prima. Google moet het product echter nog officieel aankondigen, dus wat hij precies kan, hoe hij eruit komt te zien en wat hij zal kosten is nog onbekend. Net als wanneer we hem kunnen verwachten: daarvoor moeten we echt berichtgeving van Google zelf afwachten.

Reacties (0)