Google Assistent werkt op Sonos-speakers in Nederland en België

20 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sonos-Beam-review-totaal-2

Sonos is begonnen met het uitrollen van de Google Assistent voor de Sonos One en Beam. De assistent spreekt echter geen Nederlands. De uitrol is begonnen in Nederland en België. Sommige mensen kunnen de Assistent overigens wel Nederlands laten spreken.

Google Assistent op Sonos-speakers

De Google Assistent werkt vanaf vandaag op de Sonos One en Sonos Beam in Nederland, melden gebruikers. Dat geldt voor zowel Nederland als België. Dat laatste is opvallend, aangezien de fabrikant eerder had gemeld dat de ondersteuning op een veel later moment zou arriveren. Nu de Assistent ook officieel in België beschikbaar is, is daar mogelijk meer vaart achter gezet. Mocht je eerder al Amazon Alexa geïnstalleerd hebben op de speakers, dan moet je nu een keuze maken; per kamer kun je slechts één assistent gebruiken.

Verder is het opvallend dat de Google Assistent vooralsnog geen Nederlands spreekt. Tweakers meldt dat gebruikers kunnen kiezen voor Engels, Frans, Duits, Italiaans of Japans, terwijl enkele gebruikers melden dat de Nederlandse taal wel degelijk werkt. Sommige gebruikers doen mee met de bèta, terwijl andere dat niet doen — hier heerst dus nog wat onduidelijkheid over. Officieel is de ondersteuning voor de Nederlandse taal niet beschikbaar, maar de kans is dus aanwezig dat je de speaker gewoon in het Nederlands gebruiken kunt.

Reacties (0)