Google Assistent-schermen krijgen donkere modus en meer

20 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-nest-hub-max-1

Google verandert de manier waarop je je smart display met Google Assistent gebruikt door een belangrijke update uit te rollen.

Nieuwe interface voor Google Assistent-displays

De grootste verandering voor het thuisscherm van een Google Assistent-display heeft te maken met informatieverstrekking. De informatieverstrekking zal namelijk contextueel gaan, op basis van je gewoonten en de tijd van de dag. De beschikbare info wordt bovendien in vijf afgescheiden secties gepresenteerd: tijd, huisbediening, media, communicatie en ontdekken. Zo hoef je niet meer eindeloos te scrollen. De secties zijn bereikbaar door middel van tabs die gepresenteerd worden op smart displays met de stemassistent.

De eerste sectie is de meest belangrijke, omdat Google hier informatie en mogelijkheden presenteert waarvan het algoritme denkt dat het belangrijk is. Je komt hier verschillende informatiekaarten tegen, zoals muziek afspelen, nieuws, smarthomebediening en meer. De kaarten zijn niet allemaal even groot: de belangrijkste zijn namelijk groter dan minder belangrijke kaarten.

Advertentie

De mediamogelijkheden worden eveneens uitgebreid. Op je Google Assistent-scherm zie je namelijk ook wat er op andere slimme speakers, met Google Cast aan boord, afgespeeld wordt. Die speakers zijn verder te bedienen vanaf het smart display waar je die info op kunt bekijken. Verder is het zo dat het scherm deep links gaat ondersteunen. Dat betekent dat je niet eerst bijvoorbeeld Disney+ of Netflix hoeft te openen, maar dat je meteen de volgende aflevering van een serie kunt checken.

De tab voor huisbediening is bedoeld voor het bedienen van je apparaten, terwijl de tab voor ontdekken gebruikt wordt voor het presenteren van nieuwe functies. Die aanbevelingen worden ook gebaseerd op de manier waarop je het slimme scherm gebruikt.

Andere toevoegingen zijn een donkere modus (die geactiveerd wordt als het donker wordt, net als op je smartphone, maar ook handmatig aangezet kan worden) en een verbeterde wekker (waarbij het geluid van de wekker steeds iets harder wordt en het scherm ook steeds iets helderder ingesteld wordt). Verder kun je informatie gepresenteerd krijgen van een privé en zakelijk account, al geldt dat nu alleen nog voor kalanderafspraken. Ook kun je tot vijf verschillende Google Meet-profielen toevoegen en daar vrij tussen schakelen.

Reacties (0)