Google Assistent krijgt meer opties die op het gezin gericht zijn

19 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-assistent-nest-hub

Google heeft meer functies gepresenteerd voor de Google Assistent, die voornamelijk op het gezin gericht zijn. Je vindt ze in de nieuwe familietab.

De veranderingen voor de Google Assistent zijn bedoeld voor slimme displays, zoals bijvoorbeeld de Nest Hub of Nest Hub Max. Een aantal oude en nieuwe functies komen samen in een nieuwe sectie op het slimme scherm, genaamd de familietab.

De eerste nieuwe toevoeging is familienotities, waarmee je korte berichten voor familieleden op het scherm achterlaat op de welbekende gele plakblaadjes. Je plaatst zo’n notitie op het thuisscherm van een slim scherm, zodat de volgende persoon dat het apparaat gebruikt, het bericht kan lezen.

Daarnaast vind je hier ook de onlangs geïntroduceerde belfunctie. Met die functie kun je allerlei geheugensteuntjes instellen. Vanwege corona zitten we met z’n allen nu vaak thuis en kunnen we nog wel eens wat vergeten. De belfunctie helpt bij het uitvoeren van taken of juist even pauze nemen. Dat kun je zelf instellen. De functie mag nu rekenen op een kleine update. Zo zijn er nu meer geluidseffecten en belsuggesties beschikbaar. Google laat weten dat er ook een soort pauzeerfunctie komt, waarmee je alle geheugensteuntjes in één keer stopzet voor een dag. Want je bent natuurlijk niet elke dag aan het werk.

Advertentie

De Google Assistent krijgt verder nog wat educatieve en entertainmentonderdelen, bedoeld voor jongere gebruikers. Dergelijke functies worden meestal alleen voor gebieden uitgerold waar de Engelssprekende versie van de Assistent prevaleert, dus de kans is klein dat we die onderdelen hier snel tegenkomen. Maar jonge gebruikers kunnen aan de stemassistent vragen wat voor dingen ze samen met het gezin kunnen leren. Ook kunnen ze om interactieve verhalen vragen, waarbij verhaalvertelling gecombineerd wordt met elementen op dat slimme scherm.

Een andere, nieuwe functie is het opvragen van de locatie van familieleden. Zo kun je nu vragen waar je familie is of vragen naar de locatie van een specifiek familielid en de Google Assistent laat dan de locatie zien waar diegene op dat moment is of waar diegene voor het laatst opgedoken is. Je hebt hiervoor wel een familie-account nodig, iedereen moet boven de 13 zijn en iedereen moet hiervoor z’n locatie aan hebben staan. De nieuwe mogelijkheden worden voor het einde van het jaar uitgerold. Hier in Nederland krijgen we waarschijnlijk alleen de twee eerstgenoemde functies.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)